Carla Plana, bicampiona d’Europa

L’esportista tarragonina Carla Plana, patinadora del Club Gimnàstic de Tarragona, ja s’ha penjat dues medalles d’or en el Campionat d’Europa 2024 que s’està disputant a Ostende, Bèlgica.

Ha estat en el fons, les seves proves reina, on ha assolit els dos ors. La primera cursa va ser divendres, als 5000 m eliminació, en els quals a mitja cursa va patir una forta caiguda grupal de la qual es va aixecar, aconseguint remuntar fins al grup principal, i fer-se amb la primera posició.

Diumenge van córrer els 5000 puntuació, on va tornar a imposar-se; aquest cop fent una gran tasca d’equip amb les seves companyes de selecció, l’Asturiana Leyre Montiel (16a posició) i la navarresa Paula Rodríguez que va assolir la plata.

La patinadora del Nàstic per segon any consecutiu està participant amb tot l’equip de la Selecció Espanyola a la cita europea, fent un gran paper i de moment emportant-se dos ors a la seva categoria, dels 4 que ha aconseguit l’equip espanyol; els altres dos aconseguits pel sènior Chevi Guzmán.

Cal recordar que aquest any ja acumula 3 ors i una plata als estatals en categoria juvenil i dues plates en júnior (categoria superior a la seva) i que l’any passat va assolir una plata i un bronze als Campionats d’Europa a França.

En aquestes primeres jornades de la competició s’han corregut les proves de pista, de les quals la Carla ha participat en 4. En la prova dels 1000 m va quedar 10a i en els relleus, per equips, creuant la meta en setena posició.

Després del merescut descans de dilluns, aquest dimarts han arrencat les curses en circuit on tornarà a participar en les proves de fons.