logo-nastic-vermell

ENTITAT

El Club Gimnàstic de Tarragona és l’entitat poliesportiva més antiga de l’Estat Espanyol. Fundat l’1 de març de 1886 com un club per practicar la gimnàstica sueca, la secció que ha donat més rellevància és la de futbol que es va crear el 1914.

Al llarg de la història s’han practicat 17 disciplines esportives: gimnàstica, esgrima, ciclisme, excursionisme, nàutica, atletisme, futbol, tennis, boxa i lluita, hoquei terra, bàsquet, tennis taula, hoquei patins, pilota, gimnàstica rítmica, handbol i futbol sala.

Des de l’any 2001, la secció de futbol es constitueix en Societat Anònima Esportiva i fa el salt al futbol professional.

El Nàstic, com se’l coneix popularment, està presidit per Josep Maria Andreu Prats i ha jugat 4 temporades a la Primera Divisió, 22 temporades a Segona Divisió, 25 temporades a Segona Divisió B i 25 temporades a Tercera Divisió. Entre els seus èxits esportiu destaquen tres Copa Catalunya (2007, 2012, 2017), una Copa de la Lliga de Segona Divisió B (1984) i un Trofeo Moscardó (1960).

L’entitat va rebre la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya l’any 2006 i té les medalles de plata i or de la ciutat de Tarragona.

COMPLIANCE OFFICER