gimnastic-banner-the-beat-challenge

Primera edició del Be My Referee Championship, al Nou Estadi Costa Daurada

Esdeveniment històric el dissabte 26/10, a partir de les 10 h

El Nou Estadi Costa Daurada acollirà el Be My Referee Championship, torneig pioner en el mon del futbol, on per primer cop a la història persones amb discapacitat intel·lectual arbitraran partits de futbol.

El torneig el disputaran clubs de gran prestigi, integrats per jugadores i jugadors amb DI; es tracta del FC Internazionale Milano, Fundació Barça, Fundación Real Madrid, SD Huesca, Atlètic Lleida i Gimnàstic de Tarragona, com amfitrió, seran els participants en un esdeveniment únic i ple d’emoció que es disputarà durant la jornada del dissabte 26 d’octubre al Nou Estadi Costa Daurada.

Des de les 10 fins a les 13 h es disputarà la fase de grups: i per la tarda, de 16.30 a 18 hores es jugaran les finals. La cerimònia de clausura, de 18 a 18.30 h, acomiadarà als àrbitres i jugadors participants. Familiars, amics, nastiquers i aficionats del futbol en general tindran accés lliure a la Tribuna del Nou Estadi Costa Daurada per gaudir de la jornada.

Aquesta iniciativa arriba després que aquests nous àrbitres hagin rebut formació teòrica i pràctica per part d’àrbitres professionals de la RFEF, acompanyant i supervisant el procés d’aprenentatge. Dintre del col·lectiu arbitral que debutarà en aquest torneig hi ha fins a sis integrants del Nàstic Genuine que s’estrenaran en aquest nou rol del futbol. Es tracta de Javi Sarabia, Ernesto Duarte, Manel Vancells, José Antonio Mateu ‘Nano’, Xavi Jiménez i Rubén Almazán.

La iniciativa Be My Referee neix amb l’objectiu d’oferir formació i oportunitats a persones amb discapacitat intel·lectual, preparant-les per desenvolupar el rol d’àrbitre en competicions oficials. Aquest torneig no només dona visibilitat al talent i les capacitats d’aquests àrbitres, sinó que també promou la inclusió i el respecte a l’esport, demostrant que el futbol és un vehicle per trencar barreres i fomentar la integració social.

gimnastic-ucrania