gimnastic-banner-the-beat-challenge

Josep Maria Andreu, fill predilecte de Tarragona i Cinto López, diploma al mèrit esportiu

L'Ajuntament de Tarragona ha atorgat les distincions al president del Nàstic i a l'exjugador i exmassatgista del primer equip durant la sessió del Consell Plenari del mes d'abril.

L’Ajuntament de Tarragona ha atorgat per unanimitat durant el consell Plenari del mes d’abril el títol de fill predilecte de la ciutat de Tarragona al president del Nàstic, Josep Maria Andreu, i el diploma al mèrit esportiu a Cinto López, exjugador i exmassatgista del primer equip.

La concessió al president grana arriba després de la candidatura impulsada per tres socis del Nàstic (Agustí Mallol, Jaume Budesca i Juli Esporrín) que va estar recolzada per 1.500 signatures i l’adhesió de diferents entitats esportives i socials de la ciutat de Tarragona, mentre que la distinció per a Cinto López ha estat promoguda pel PDeCat.

Josep Maria Andreu arribava a la presidència del Gimnàstic de Tarragona l’any 2002, després d’haver estat directiu tres anys des de 1998 a 2001. Va ser el primer president de la Societat Anònima Esportiva i durant el seu mandat l’equip va aconseguir els ascensos a Segona Divisió A, la temporada 2003/2004; i a Primera Divisió, el 3 de juny de 2006. El gener de 2007 va tancar la seva primera etapa al capdavant de la SAE, però es va mantenir com a president del Club Gimnàstic de Tarragona. L’any 2012, a causa de la greu crisi econòmica i esportiva que patia el Nàstic, accedia novament a la presidència de la Societat Anòmima amb l’objectiu de reconduir la situació econòmica, esportiva i social de l’entitat. Tres anys després, el 2015, l’equip tornava a la Lliga de Futbol Professional i la temporada següent és quedava a un pas d’assolir novament l’ascens a la màxima divisió del futbol estatal, coneguda com la millor lliga del món. 

Cinto López Ginesta, que va néixer a Campello (Alacant) el 1940 i va morir a Tarragona el 2007, va arribar al Nàstic la temporada 1966/1967 provinent del Sants. Era extrem dret i va jugar set temporades al primer equip grana acumulant 201 partits entre lliga i copa i marcant 77 gols. Està al top 30 de jugadors del Nàstic amb més partits jugats en tota la història de l’entitat i és el quart màxim golejador després de Valero Serer, Rafel Grau i Benjamín Álvarez.

Cinto López va ser l’autor del primer gol oficial al Nou Estadi el 13 de febrer de 1972. Es va retirar la temporada 1971/1972 i la següent va passar a ser el massatgista de l’equip, càrrec que va ocupar fins el 1977.

L’octubre de l’any 2000, va rebre un dels reconeixements a la Gala de l’Esport del Segle XX que va organitzar la regidoria d’esports de l’Ajuntament de Tarragona.

Actualment, Cinto López ocupa també un lloc destacat al Museu del Nàstic de l’Avinguda Catalunya on estan exposades dues de les seves samarretes de joc.

gimnastic-ucrania