CA Osasuna 1 – 1 Nàstic

El conjunt entrenat per Vicente Moreno afrontava el primer partit de 2016 al difícil camp d’El Sadar. Enfront, el CA Osasuna arribava a la quarta posició de la taula, un punt per sobre el Nàstic. Més de 200 aficionats grana ha estat al costat de l’equip en aquest desplaçament a terres navarreses.

Els primers minuts de joc han estat buits d’ocasions a totes dues porteries. Defensivament, els dos equips impedien crear ocasions de gol i complicaven trenar jugades a l’equip rival. La primera ocasió ha estat pels locals després d’una falta executada per R. Torres que no ha trobat la porteria nastiquera. El primer xut del partit entre els tres pals ha arribat al minut 27. Però Reina, ben situat, ha atrapat l’esfèric amb seguretat. A part de les ocasions a pilota aturada, el partit s’anava obrint però la manca d’encert en l’última passada impossibilitava que el resultat del vídeomarcador es mogués. Al minut 33, de nou R. Torres, ha buscat porteria des de dintre de l’àrea en posició escorada i la pilota ha acabat impactant a la xarxa per la part exterior. Al minut 43, Miguel Palanca ha gaudit d’una bona ocasió a pocs metres de porteria, però el defensa Miguel Flaño ha evitat la rematada del tarragoní. Amb l’empat inicial s’ha arribat al temps de descans.

A la represa el conjunt entrenat per Quique Martín ha sortit a l’atac des del primer instant, arribant en nombroses ocasions a les immediacions de l’àrea del Nàstic. De fet, al 47’, Reina ha realitzat una gran intervenció després de la jugada de contraatac dels locals. El de Villanueva del Trabuco ha enviat a córner amb una magnífica estirada. I al minut 52 l’àrbitre ha decretat penal favorable als tarragonins. De la Espada ha superat amb total tranquil·litat a Nauzet i posava el 0-1 al marcador. El partit ha perdut ritme per un instants fins que al minut 61, Iago Bouzón ha estat providencial en defensa, evitant una rematada local que ha acabat a córner. En la jugada posterior el gol de Pablo Marí a pròpia porta ha significat l’empat. La centrada-xut per part dels locals l’ha desviat amb mala fortuna el defensa valencià. Vicente Moreno ha introduït dos canvis en els instants següents. Naranjo per Palanca al minut 66 i Tejera per David Rocha al 72, han servit per donar aire fresc als jugadors grana que defensaven un empat amb molt de mèrit. Al minut 77, la defensa del Nàstic ha estat àgil per taponar la rematada del conjunt navarrès i Tejera ha allunyat el perill. L’afició d’El Sadar animava al seu equip en busca de la victòria però defensivament els grana mostraven molt d’ofici. Al 78’, Iago Bouzón ha evitat el gol dels de Pamplona sota pals i, dos minuts després, Reina es mostrava segur davant la rematada d’Olavide. L’últim canvi visitant ha estat el de De la Espada, donant entrada a Cristian Lobato. Tot i els atacs que el CA Osasuna en els últims instants, el resultat ja no s’ha vist alterat i el Nàstic ha extret un valuós punt en la primera sortida de l’any.

La setmana vinent els de Vicente Moreno disputaran l’últim partit de la primera volta al Nou Estadi. El rival serà el CD Lugo i el matx es disputarà el dissabte 9 a les 18 hores. L’enfrontament correspon a la jornada 20 de la Liga Adelante.

CA Osasuna: Nauzet Pérez, J. Flaño (Álex Berenguer, 86’), M. Flaño, Oier, Nino, Merino, R. Torres, Unai García, Kenan (Álex Sánchez, 58’), David García i José García (Olavide, 60’).

Nàstic: Reina, Jordi C, I. Bouzón U.Z, Pablo Marí, Mossa, Xavi Molina, Fali, D. Rocha (Tejera 72’), J. Assoubre, Palanca (J. Naranjo, 66’) i De la Espada (Lobato, 81’).

1-0, De la Espada (53’); 1-1, Pablo Marí (p.p, 62’).

I. Bouzón U.Z. (31’), Palanca (41’), José García (52’), Merino (71’), J. Naranjo (73’), J. Assoubre (77’).

Sr. Juan Manuel López Amaya (Col·legi andalús).

El Sadar. Jornada 19 Liga Adelante (15/16).