Copa del Rei: Nàstic – Atlètic Balears 0-0 (5-3)

El Nàstic es classifica per la següent ronda de la Copa del Rei davant l’Atlètic Balears 0-0 (5-3). El conjunt tarragoní ha deixat bones sensacions davant la seva afició en els 120 minuts de joc. L’equip entrenat per Vicente Moreno ha gaudit de múltiples ocasions de gol durant el partit, tot i això, el vencedor de l’eliminatòria s’ha decidit des dels onze metres. Azkorra, Verdú, Marc Martínez, Cristóbal i Giner han estat els xutadors per part grana.

El Nàstic ha sortit des del primer minut de partit en busca del gol. Xisco Campos, als cinc minuts, ha estat el primer en crear perill a la porteria visitant mitjançant una rematada de cap que ha sortit fregant el pal dret. A partir del minut 20 de partit el conjunt grana ha disposat d’un seguit d’ocasions clares de gol que haguessin pogut fer canviar el resultat del partit. Giner, en dues ocasions, Marí en una rematada llunyana i Marcos han estat els jugadors que no han pogut materialitzar el gol a la porteria defensada per Víctor. Al minut 43 s’han realitzat els primers canvis per obligació. La lesió del grana Gerard Valentín i del jugador visitant Guasp        –després de cometre falta sobre el lateral gironí- ha provocat l’entrada al terreny de joc de Marc Martínez, que debutava aquesta temporada en partit oficial amb la samarreta del Nàstic, i Javi Ramos per part de l’Atlètic Balears. Amb el marcador inicial s’ha arribat a la mitja part.

La segona meitat ha continuat amb el clar domini dels de Vicente Moreno. El bon tracte a la pilota i múltiples ocasions de gol han estat la tònica dominant en la segona meitat. Javi Martínez s’ha mostrat molt actiu per banda dreta durant la segona meitat, associant-se de primeres en diferents ocasions amb Rayco. El conjunt visitant s'ha tancat bé defensivament i evitava que els davanters del Nàstic poguessin xutar a porteria còmodament. Els dos canvis restants que ha fet Vicente Moreno han estat Azkorra per Marcos (m. 62) i Jean Luc per Rayco (min. 71). El jugador marfileny ha aportat més profunditat als locals, tot i això, la finalització de la jugada, tant d’Azkorra, Marc Martínez o Javi Martínez, sortia prop de la porteria o era desviada a córner per part de la defensa balear. El partit ha estat apunt de desequilibrar-se en el temps afegit quan la pilota ha topat amb el travesser després d’un xut des de fora de l’àrea del mateix Javi Martínez.

L’afició no ha deixat d’animar durant tot el partit i, encara més, veient el bon joc dels seus jugadors i les múltiples oportunitats de gol. La pròrroga ha seguit controlada per part dels granes. Noves accions de perill amb els mateixos actors que en el temps reglamentari. Giner, Javi Martínez, Cristóbal… Fins a set ocasions de perill han creat durant els trenta minuts de la pròrroga. Finalment, després de 120 minuts de joc, s’ha arribat a la tanda de penals.

La porteria de Gol Sud ha estat on s’han llançat els penals. Azkorra ha començat marcant, seguidament Verdú, després, Marc Martínez ha posat el 3-2 i, el jugador visitant, Cifuentes, no ha pogut igualar el marcador. El quart penal l’ha transformat Cristóbal i el cinguè, que suposava el 5-3 definitiu, l’ha marcat Giner.

Amb l’alegria que suposa classificar-se per la següent ronda de la Copa del Rei s’ha arribat al final. El conjunt entrenat per Vicente Moreno disputarà davant el CD Alcoyano el partit corresponent a la segona ronda de la Copa del Rey 2014-15. Però abans, el Nàstic s’enfrontarà aquest diumenge en partit de lliga davant el CF Badalona, a les 18.00 hores, al Nou Estadi.

Alineacions:

Nàstic: Tomeu, Gerard, Xisco, Marí, Verdú, Manolo Martínez, Cristóbal, Giner, Javi Martínez, Rayco i Marcos. També han jugat: Marc Martínez, Azkorra i Jean Luc.

Atlètic Balears: Víctor, Jaime, Bernat, Damià, Guasp, Esteban, Ripoll, Ollé, Ignasi, Nando i Carlos. També han jugat: Javi Ramos, Cifuentes i Torres.

Nou Estadi. 2.476 espectadors. Primera ronda de la Copa del Rei 2014-2015.