SD Huesca 2 – 0 Nàstic

El Nàstic cau a Huesca per 2 a 0 i trenca una ratxa de 12 partits sense perdre

El Nàstic cau a Osca per 2 a 0 i trenca una ratxa de 12 partits sense perdre

Els de Vicente Moreno s’han vist superats pel conjunt aragonès en un partit marcat per la pluja. Els locals s’han avançat amb un gol de Christian al minut 11, després d’una pilota morta a l’interior de l’àrea petita. Els granes no han arribat amb perill durant la primera meitat tot i tenir el domini de la pilota. Les aproximacions a la porteria de Leo Franco arribaven en pilotes llargues o jugades d’estratègia. Al minut 32, Machís ha gaudit d’una bona ocasió des de la frontal però la pilota no ha trobat porteria. La primera rematada nastiquera ha estat en l’últim minut de la primera meitat; després de la centrada de Mossa des de banda esquerra, Jean Luc Assoubre ha rematat tou i el porter argentí ha atrapat sense problemes. Amb la victòria per la mínima dels locals s’ha arribat al temps de descans.

A la segona, el Nàstic ha sortit molt endollat des de l’inici. Aníbal ha deixat el seu lloc a Tejera. Els tarragonins no han perdut l’esperança en l’empat i buscaven el gol, però els aragonesos han aconseguit foradar novament la porteria de Reina. Al minut 62, en un desajust defensiu, el local González ha trobat l’esquena de la defensa i ha creuat la seva rematada davant la sortida de Reina, fent pujar al marcador el definitiu 2-0. Dos minuts abans, Vicente Moreno havia realitzat el canvi de Naranjo, que ha donat entrada a Xisco Muñoz. El conjunt entrenat per Anquela es replegava defensivament i impedia les aproximacions del Nàstic. A zona de mitjos s’associaven Aburjania, Tejera, Madina i Emaná, però l’ordre tàctic local dificultava que es pogués superar la zona de tres quarts de camp. L’últim canvi ha estat el d’Aburjania, abandonant el terreny de joc al lloc de Juan Muñiz. Al minut 76 s’ha suspès el matx temporalment. Una forta calamarsada impedia la pràctica del futbol. Tots els protagonistes han anat a vestuaris i aproximadament deu minuts després, quan ha canviat el clima, l’àrbitre ha decretat el reinici del matx. Ja en la recta final, Juan Muñiz ha estat a punt de retallar distàncies al marcador. El porter Leo Franco ha refusat el llançament de falta de l’asturià. I al 83 ha estat J. Assoubre el que no ha encertat la seva rematada des de l’interior de l’àrea. Mossa ha estat l’assistent des de banda esquerra i l’ivorià el que ha tingut el gol a tocar. El Nàstic s’aproximava en perill però un terreny de joc amb moltes bassots no facilitava el bon tracte de pilota. Xisco Muñoz també ha tingut la seva ocasió al minut 86, però la defensa local ha pogut refusar a temps. I al minut 89, una centrada-xut de Mossa l’ha pogut treure la defensa de la SD Huesca des de sota els pals de la porteria. Finalment, el resultat de 2-0 ja no s’ha vist alterat i el conjunt grana ha trencat la ratxa positiva de 12 partits consecutius puntuant, que es va iniciar el mes de gener.

El Nàstic segueix en zona de play-off malgrat la derrota i rebrà diumenge al Real Oviedo, rival directe en la classificació. El partit es disputarà el proper diumenge 17, a les 12 hores, al Nou Estadi.

Alineacions

Nàstic: M. Reina, Suzuki, I. Bouzón U.Z, P. Marí, Mossa, L. Madinda, Aburjania (Juan Muñiz, 65?), J. Assoubre, Emaná, Naranjo (X. Muñoz 60’) i Aníbal. Z (Tejera, 46’).

SD Huesca: Leo Franco, Morillas, Aguilera (Ros 76’), Fran Mérida, Samu Sáiz (Camacho 88’), Christian, Jesús, D. Machís, Nagore, González (Gaspar 87’) y Arruabarrena.