gimnastic-banner-the-beat-challenge

El nou consell arribarà el 13 de març

La Junta General d'Accionistes 2011 ha servit per a obrir un període de 3 mesos (el 13 de març hi tornarà a haver Junta General), EN EL QUAL el Nàstic formarà el seu nou consell d'administració. El mateix consell actual ho ha encarregat així a Josep Maria Andreu, qui liderarà aquesta trancisió i buscarà els inversors que aportin el prop de milió i mig d'euros que necessita la societat anònima per a ser viable a curt termini. I és que així ho van determinar els accionistes del Nàstic en la seva cita anual, que va servir per aprovar les comptes de la temporada 2010/2011, el pressupost 2011/2012 i una ampliació de capital que puja fins a aquest milió i mig d'euros.

Passaven cinc minuts de dos quarts de vuit quan el secretari Jordi Lloret va obrir l'acte. En primer lloc, el president José María Fernández va fer repàs de l'exercici a debat, el 2010/2011. José María Fernández va destacar la importància d'haver aconseguit la permanència, assolint el període més llarg del Nàstic dins del futbol professional. Dins de l'apartat esportiu, el màxim responsable del consell va destacar el bon paper del filial i, en general, de tota la base grana. Tancada la carpeta esportiva, el senyor Fernández es va centrar en els apartats econòmic i social. El president va assegurar que el 2010/2011 havia servit per posar les bases de la viabilitat futura del Nàstic, destacant acords com el crèdit sindicat o el conveni a deu anys amb l'ajuntament. Finalment, va fer incís en el fet que es va aconseguir frenar la caiguda de socis, tot i que va assegurar sentir-se en deute amb un abonat que segueix trobant a faltar les alegries al Nou Estadi.

Amb el 2010/2011 repassat de manera transversal, era el moment d'aprofundir en les xifres i, per tant, que intervingués el director general Lluís Fàbregas. El màxim responsable de la gestió empresarial va presentar un resultats globals de la gestió de l'exercici, a la vegada que va fer una radiografia econòmica del Nàstic del passat, del present i del futur. Fàbregas va ser l'encarregat d'explicar que la SAD tancava l'exercici 10/11 amb un dèficit de 942.201,56€, que acumulats als 7.385.884 d'exercicis anteriors i als 245.947€ de reserves en negatiu, sumen unes pèrdues acumulades d'uns 8,5 milions d'euros. Fàbregas va il·lustrar en pantalla la gestió d'aquest pressupost i va mostrar gràficament com s'havia passat d'una despesa de 12.000.000 l'any 2009/2010 a una de 7.000.000€ l'any següent, reduint en 5M€ i gairebé un 50% el pressupost de despesa. Pel que fa als ingressos Fàbregas va mostrar un increment de 400.000 sobre la gestió de l'exercici anterior, malgrat la situació esportiva de l'equip seguís sent de lluita constant amb el descens. Malgrat la reducció de despesa i l'augment de l'ingrés, Fàbregas va ser clar al confirmar que no va ser suficient per assolir el dèficit 0. Per a la present temporada el director general va presentar un pressupost de despesa de 6.394.201€ i d'uns ingressos de 5.739.550€, on s'hi compten els diners provinents de l'ajuntament.

Fàbregas també va incidir en un futur a mig termini, i va presentar un pla de viabilitat basat en el manteniment lineal de la despesa i l'augment paulatí dels ingressos. Un augment que es veuria més palès a partir de la temporada 2014/2015, on s'espera que els futurs acords amb les plataformes televisives dotin amb més recursos els clubs de la Liga Adelante.

Aprovats els comptes i el presupost, el secretari del consell va recuperar la paraula per proposar a la Junta General l'ampliació de capital i l'encàrrec a Josep Maria Andreu per tal de formar el nou consell. Josep Maria Andreu va agafar el protagonisme i es va dirigir a la sala amb un missatge clar i contundent. Un missatge de realisme i de fe en un futur si tothom s'hi involucra. Un missatge per tal que tothom s'esforci per una societat que és 'un sentiment', va dir Josep Maria Andreu. El propi Andreu va explicar que en el termini dels tres propers mesos, encapçalarà la tasca de negociar amb possibles nous inversors que se sumin a l'ampliació de capital aprovada, un pas imprescindible per al futur de la SAD. A les intervencions s'hi va sumar la del conseller Jordi Virgili, que va deixar clar que el pas que es feia ahir era bàsic i imprescindible per assegurar el futur de la societat, a la vegada que explicava que les gestions ja s'han iniciat i que s'ha de ser realista però optimista en aquesta ampliació, que ha de dotar al Nàstic amb un consell reforçat i un projecte més consistent, econòmicament parlant.

A quarts de deu i després de respondre a les preguntes dels accionistes assistents a la Junta General, el secretari Jordi Lloret va donar per tancada la sessió, fent la lectura de l'acta del que prèviament havia estat la Junta General d'Accionistes del Gimnàstic de Tarragona SAD aquest 2011. 

gimnastic-ucrania