gimnastic-banner-the-beat-challenge

El Nàstic enceta l’aniversari amb dos actes multitudinaris

El Club Gimnàstic ha obert aquesta tarda les portes al seu 125 aniversari i ho ha fet amb dos actes de participació absoluta. A dos quarts de vuit de la tarda un miler de tarragonins s'han reunit davant del número 16 de la Rambla Nova per a destapar la placa commemorativa i inaugurar el monòlit dedicat al 125 aniversari del Club. Enric Pujol, president del comitè organitzatiu del 125 aniversari, ha estat l'encarregat d'obrir l'acte, en el qual hi han participat l'autor de l'escultura, Joan Blázqez; l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros; i el president del Club, el senyor Josep Maria Andreu. En primer lloc la Banda Unió Musical ha interpretat dues peces, entre elles l'himne del Nàstic. Tot seguit l'alcalde i el president Andreu han destapat aquesta placa commemorativa sobre el número 16 de la Rambla Nova, indret on el club tingué el primer local. Tot seguit s'ha tallat la cinta que preservava el monòlit i les quatre colles castelleres han brindat uns pilars de quatre, des dels quals han penjat quatre estandards que feien referència a l'efemèride.

En acabar aquest acte l'acció s'ha traslladat a l'interior del Teatre Metropol. Al recinte dissenyat per Jujol s'hi han trobat moltes personalitats de la ciutat i del país. La gala, presentada per Fermí Fernández i Agnés Busquets,  ha començat amb amb el parlament del secretari general de l'esport de Catalunya, Ivan Tibau, que ha felicitat el club i ha recordat la importància pel món de l'esport per part del Gimnàstic. Tibau ha acabat fent entrega d'una placa commemorativa al president Andreu. Amb un teatre ple després ha arribat el torn de l'alcalde Ballesteros. L'alcalde de la ciutat ha fet referència a la importància del Nàstic en el transcurs de la història de la ciutat i ha repassat diferents moments del segle vint, fent esment a la participació del Nàstic en molts moments històrics. Ballesteros, acompanyat del conseller municipal d'esports, José Cosano, ha fet entrega al president de la Medalla d'Or de la ciutat. Finalment ha tancat els parlaments el president del club, Josep Maria Andreu. Andreu ha parlat d'un club únic, d'un sentiment, de l'escut que a tots ens identifica. Andreu ha repassat molts moments d'aquests 125 anys i ha fet incís en les persones que han fet possible ser avui el club poliesportiu més antic de tot l'Estat.

Després dels parlaments, la gala ha continuat a càrrec de l'espectacle ideat per la Sala Trono. En to humorístic un grapat d'actors han viatjat pels 125 annys del Nàstic i han fet un reconeixement a un esportista de cada secció. Entre humor i cançons de musical amb el Nàstic com a protagonista, i així William Tarin, Guti, Enric Pujol o fins i tot Franco han estat  parodiats dalt de l'escenari. Portat pel Mingo i la Rosona, els nanos del Nàstic, i el Maginet Pelacanyes, un pastís ha estat el fi de festa, la festa que es convertia en el tret de sortida del 125è aniversari del Club Gimnàstic de Tarragona.

gimnastic-ucrania