gimnastic-banner-the-beat-challenge

El Programa de Beques pel Desenvolupament del Talent Futbolístic Saudí i el Gimnàstic de Tarragona anuncien una nova aliança

El Gimnàstic de Tarragona i l’acadèmia saudí cooperaran per compartir metodologies i conceptes de treball en l’àmbit esportiu

L’acadèmia d’Aràbia Saudí ha mostrat el seu interès per adquirir nous coneixements del futbol europeu i aplicar-los a la nova generació d’estrelles del futbol d’Aràbia Saudí, la (SSDFT) Saudi Scholarship for Developing Football Talent Program.

L’acadèmia Future Falcons, que aglutina els jugadors amb millor talent saudí, ha escollit el Gimnàstic de Tarragona per continuar perfeccionant les seves habilitats en el món del futbol. Aquest acord arriba després que la SSDFT hagi considerat a l’entitat grana com el club referent a la província i al territori, valorant la trajectòria en el món del futbol i d’altres disciplines esportives com a club poliesportiu degà amb 133 anys d’història.

En aquest acord, el Gimnàstic de Tarragona tindrà accés preferent als jugadors de l’acadèmia, a més de compartir sessions d’entrenament amb el personal tècnic de SSDFT i partits amistosos entre ambdós equips. Durant el mes de gener i febrer, els jugadors Feras Alghamdi i Hazim Alzahrani han realitzat diverses sessions d’entrenaments amb el primer equip.

El príncep Abdulaziz Bin Turki AlFaisal Al Saud, president de l’Autoritat General d’Esports d’Aràbia Saudita (GSA), ha manifestat que “el programa The Future Falcon pretén col·laborar amb diversos equips i acadèmies de tota Europa i estem encantats de començar amb un soci que està situat a la mateixa zona de la seu d’alt rendiment, a Salou, i que és un dels clubs de futbol històrics a Espanya; un club amb una rica història i passió pel bon joc. Totes aquestes associacions ofereixen indiscutiblement que els jugadors del Regne tinguin l’oportunitat de formar-se amb alguns dels futbolistes més talentosos d’Espanya i aprendre conceptes dels principals entrenadors del país. No tinc cap dubte que aquest acord, així com molts altres que realitzarem en un futur proper, beneficiarà als nostres jugadors a llarg termini.”

Per la seva banda, el president del Gimnàstic de Tarragona, Josep Maria Andreu, ha afegit que “és important que acadèmies d’altres països es fixin en la metodologia que s’aplica a la nostra entitat, des del Planter Grana fins arribar al primer equip. Que l’acadèmia Saudi Scholarship for Developing Football Talent Program hagi mostrat tant d’interès des d’un bon inici ha facilitat un acord que beneficia a totes les parts i estem segurs que als nostres tècnics també els aportarà nous recursos i eines per continuar optimitzant el treball diari. A més, des de l’entitat continuem impulsant el desenvolupament global per projectar la marca Nàstic a nivell internacional.”

El programa de beques saudites per al desenvolupament del talent de futbol és una inversió de l’Autoritat General de l’Esport (GSA) en el futur del futbol d’Aràbia Saudí amb l’objectiu de proporcionar una plataforma d’elit als jugadors de futbol més joves i talentosos del país d’orient, menors de 20 anys. Aquest programa s’inicia en un centre d’elit, situat a Salou, on els jugadors reben entrenaments de màxim nivell per part d’entrenadors europeus d’experiència, a més de partits i tornejos regulars contra alguns dels millors clubs i acadèmies nacionals i europees.

Durant els quatre anys, els jugadors també s’uniran a equips europeus en funció del seu perfil i necessitats de desenvolupament, com a darrer pas abans de tornar als seus equips d’origen a l’Aràbia Saudí.

gimnastic-ucrania