Nàstic 2 – 3 CA Osasuna

Derrota que deixa al Nàstic a les portes de la final del play-off d’ascens a Primera i que posa punt i final a una temporada grana per emmarcar.

Només començar l’encontre l’Osasuna ha tingut la primera ocasió del partit. Ha estat primer minut quan en una passada en profunditat de De las Cuevas l’ha rematat Kenan  dins l’àrea petita.

Després de l’ensurt dels navarresos, el Nàstic ha passat a dominar l’encontre i al minut 6 ha arribat la primera ocasió de cap d’Àlex a centrada de Lobato. Un minut més tard, la superioritat grana s’ha vist recompensada amb el primer gol obra de Naranjo, després d’una gran internada de Gerard per la banda dreta. El gol ha despertat una mica l’equip visitant que ha gaudit d’alguna que altra aproximació a l’àrea de Reina, sense gaire perill.  Mentre que els de Vicente Moreno han intentat tornar-se a fer amb el control del partit. Tejera ho ha intentat amb una passada a l’esquena d’Emaná sense cap problema per a Nauzet. Osasuna ho continuat intentat, aquesta vegada mitjançant Torres de rematada des de fóra de l’àrea al minut 30. Dos minuts després, una centrada precisa de De las Cuevas la rematava David García al fons de la xarxa. No ha estat fins al minut 43, quan el Nàstic s’ha tornat a apropar a l’àrea de Nauzet, amb un cop de cap d’Àlex a centrada de Mossa, la qual ha sortit desviada a l’esquerra de la porteria navarresa.

Amb l’empat a 1 i sense cap minut d’afegit s’ha arribat al final dels primers 45 minuts al Nou Estadi.

El començament de la segona meitat ha seguit el mateix guió que el de la primera, amb dues arribades del conjunt entrenat per Quique Martín que no han tingut cap conseqüència per la porteria de Reina. José Naranjo ho ha provat en jugada personal però una defensa molt ben col·locada l’aconseguit treure. Al minut 51, Kenan ha portat perill, de nou a l’altra banda, però els seu xut ha sortit desviat a la dreta de Manolo.

Després d’uns minuts de domini local, Javi Flaño al minut 55 d’un potent xut ha posat l’ 1-2 al marcador. Primers 20 minuts amb ocasions per tots dos equips i on el Nàstic ho ha intentat, arribant amb claredat fins a la frontal de l’àrea encara que s’ha acabat estavellant,  una vegada i una altra, contra la teranyina d’Osasuna. Uns “rojillos” que han acabat de sentenciar el partit i l’eliminatòria amb el gol de Merino després d’una jugada enrevessada dins de la petita i que el jove migcentre ha culminat afusellant a Reina, que no ha pogut fer res.

Els granes no s’han rendit i han continuat buscant la porteria osasunista en incomptables ocasions; Muñiz al 76’ ha aconseguit transformar-ne una, posant el 2-3, i el 3-6 global de l’eliminatòria. Últims 10 minuts amb un Osasuna atacant, tot i el resultat favorable, i un Nàstic defensant i esperant sortir a la contra. Amb el 2-3 s’ha posat punt i final a  l’encontre i a una temporada per emmarcar on els de Moreno han lluitat fins al final per l’ascens a Primera.

Nàstic: M. Reina, Mossa, Xavi Molina, Suzuki, Gerard, L. Madinda (Muñiz, 60), Tejera, C. Lobato (J. Assoubre, 52’), Emaná, Naranjo i A. de Groot (De la Espada, 74’).

Club Atlètic Osasuna: Nauzet, J. Flaño, Tano, M. Flaño, David García, Oier (Unai García, 61’) Merino, R. Torres, Manuel S., Kenan (Nino, 71’) i De las Cuevas (Maikel M., 64’).

Xavi Molina (28’), Gerard (35’), Merino (35’), Tejera (36’), Oier (38’), Madinda (54’), M. Flaño (57’), Manuel (66’), Muñiz (76’), Tano (88’).

1-0, Naranjo (7’); 1-1, David García (32’); 1-2, J. Flaño (55’); 1-3, Merino (74’); 2-3, Muñiz (76’).

Sr. Adrián Cordero Vega (Col·legi càntabre)

Nou Estadi. 12.906 espectadors. Partit de tornada play-off d’ascens a Primera Divisió