Nàstic 2 – 2 UD Almería

Ho avisava Vicente Moreno el divendres en roda de premsa, l’Almería no seria un rival fàcil. Els andalusos arribaven al Nou Estadi com a cuers de la lliga però els visitants són un dels equips més forts de la categoria i estan cridats a acabar la competició molt més amunt en la taula.

El Nàstic, conscient de la dificultat del matx, ha començat el partit molt endollat. En el primer minut els granes han gaudit ja del primer córner però la centrada tancada de Palanca l’ha aturat el porter de l’Almería, Cuesta. I menys de dos minuts després de nou Palanca enviava una passada en profunditat per Emaná. El xut del camerunès ha acabat convertint-se en el primer gol del partit gràcies a l’ajuda del defensa visitant, Morcillo. Amb el gol, els granes ha buscat controlar el ritme del joc però els andalusos, còmodes a la contra, aconseguien arribar amb perill a l’àrea local. Finalment, al 17,després d’una acció per banda dreta, Lolo Reyes ha engaltat un bon xut des de la frontal que ha entrat fregant la base del pal esquerre de Reina, fent inútil l’estirada del porter local. Els minut posteriors al gol de l’Almería han tingut un ritme trepidant, amb ocasions pels dos equips. Al minut 28, després d’una falta perillosa a la frontal executada per Palanca ha arribat el segon gol. La pilota de l’extrem tarragoní entrava per l’escaire, el porter Cuesta l’ha fregat enviant-la al pal i, al refús, Emaná no ha pogut impactar amb condicions la pilota; aquesta ha caigut als peus d’Álex López que plàcidament ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Els següents minuts han estat de control grana però sense ocasions de gol. Les úniques accions destacades han estat una en cadascuna de les porteries. Al minut 40, la defensa grana s’ha anticipat bé per evitar la rematada de Quique després d’una autopassada i al 42’ ha estat novament Álex López el que ha rematat a porteria després d’una passada llarga de Xavi Molina. La pilota no ha trobat la porteria del conjunt andalús i amb la victòria per la mínima s’ha arribat al temps de descans al Nou Estadi.

A la represa, els dos equips han sortit a l’atac, el Nàstic per ampliar distàncies i els visitants per empatar. La primera ha estat per al conjunt entrenat per Joan Carrillo. Al 49’, Ha estat una rematada amb el cap de Cuéllar que ha sortit desviada. Tres minutes després, Tejera ho ha provat des de la frontal però la pilota no ha trobat porteria. Vicente Moreno ha introduït noves peces en posicions ofensives. La primera ha estat el canvi de Naranjo per Palanca al minut 54. El davanter andalús ha fet dues jugades molt similars als minuts 60 i 62, però les seves centrades s’han passejat per l’àrea sense trobar rematador. Al minut 65, Rayco ha donat entrada a Jean Luc. Al minut 68, Rocha ha buscat sorprendre des de zona central però el seu xut no trobat porteria. I al minut 70 els nastiquers han cantat gol fins a tres ocasions en una mateixa jugada. La centrada ha estat de Jean Luc i les rematades de José Naranjo i Mossa no han pogut situar el tercer gol al vídeomarcador. Al minut 75, el Nou Estadi ha pogut veure els primer minuts del nou fitxatge grana, Cristian Lobato, que es va presentar aquesta mateixa setmana. Tejera, amb molèsties físiques, ha estat el jugador substituït. Un minut després, Reina ha fet una bona intervenció després de la falta servida per Eldin. I al 80’, el porter de Villanueva del Trabuco ha aturat novament una acció de Chuli. Ja en el tram final de partit, al minut 88, la UD Almería ha posat les taules al marcador. Álex López ha intentat refusar la pilota amb el cap, i aquesta ha acabat al fons de la porteria. Ja en temps afegit, Rocha ho ha provat des de lluny però la pilota ha fregat al pal i, uns segons després, a la sortida d’un córner, Iago Bouzón ha rematat a porteria i Álex López ha desviat la pilota per enviar-la al fons de la xarxa. El gol ha estat anul·lat per fora de joc del davanter. Finalment, després d’un inici i un final de partit vibrant, el Nàstic suma un punt a la classificació i es situa amb 26.

La setmana vinent el Nàstic buscarà la segona victòria consecutiva a domicili. Els de Vicente Moreno s’enfrontaran davant el CD Leganés en la 17a jornada lliguera. El partit es disputarà el diumenge 13, a les 17.00 hores, a l’estadi de Butarque.

Nàstic: Reina, Xisco Campos, I. Bouzón U.Z, Xavi Molina, Mossa, D. Rocha, Tejera (C. Lobato, 75’), Palanca (J. Naranjo, 54'), Emaná, Rayco (Jean Luc, 65’) i A. de Groot.

UD Almería: J. Cuesta, Fran Vélez, Cuéllar, I. Díaz, Quique, Chuli, Dubarbier, Zongo, Morcillo (Montoro, 46’), Ivan Sánchez (Pozo, 61’) i Lolo Reyes (Eldin, 75’).

1-0, Morcillo (p.p. 3'); 1-1, Lolo Reyes (17'); 2-1. A. de Groot (28’); 2-2, A. de Groot (p.p. 87’).

Morcillo (26'); Lolo Reyes (41'); M. Reina (57'); Mossa (60'); Montoro (60'); I. Díaz (62'); Tejera (69'); I. Bouzón U.Z.(76'); Emaná (87') i Xisco Muñoz (fora del camp, 90’).