gimnastic-banner-the-beat-challenge

Pol Domingo i Pedro, a la pell d’una persona cega al ‘Túnel dels sentits’

Col·laboració entre ONCE Tarragona i Nàstic

Avui, dintre de les activitats de la Setmana del Grup Social ONCE a Catalunya, sota el lema ‘Amb tu transformem vides’, els jugadors del Nàstic Pol Domingo i Pedro Del Campo s’han posat a la pell d’una persona cega amb l’experiència sensorial ‘Túnel dels sentits’, un recorregut a les fosques a la seu de l’ONCE a Tarragona. 

Els jugadors, amb els ulls tapats amb un antifaç, han passat per quatre espais sense veure-hi: han interactuat amb diferents elements tàctils per mirar d’endevinar-los sense llum; a l’espai de l’olfacte, han hagut d’aguditzar el seu nas per esbrinar els aromes; a l’espai de l’oïda, han posat a prova la seva orella per mirar de reconèixer què era cada soroll; i finalment, a l’espai del gust, han tastat a cegues diferents sabors.

Prèviament, els jugadors del Nàstic han rebut una explicació per un Tècnic en Rehabilitació de l’ONCE que els ha donat pautes per a moure’s a cegues. Integrants del grup Amanida Teatre, format majoritàriament per persones cegues o amb discapacitat visual greu, els han donat la benvinguda, com a la resta del públic que ha volgut passar per la seu de l’ONCE a Tarragona a experimentar amb el ‘Túnel dels sentits’.

Durant tot el dia, des de les 10.00 a les 18.00 hores, cada mitja hora, diversos grups han pogut fer el recorregut al ‘Túnel dels sentits’.

L’activitat ha comptat amb la participació de Josep Vilaseca, director de l’ONCE a Tarragona; diversos professionals de l’ONCE i afiliats i afiliades de l’Organització.

Setmana del Grup Social ONCE a Catalunya

“Compartim amb la societat catalana el nostre espai, la casa de la Il·lusió de l’ONCE de cada ciutat, per visibilitzar el dia a dia de les persones cegues i amb discapacitat visual greu. I agraïm a la ciutadania la solidaritat per fer-nos costat amb la nostra loteria social, responsable i segura, que ens permet donar serveis socials personalitzats a més de 10.000 afiliats i afiliades de tot Catalunya. Us convidem a visitar-nos i sumar esforços per fer una societat més inclusiva, igualitària i humana” apunta Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya.

Les activitats de la Setmana del Grup Social ONCE a Catalunya tenen una finalitat múltiple: donar a conèixer la feina que diàriament es realitza a l’ONCE; mostrar les capacitats dels afiliats i afiliades i sensibilitzar la ciutadania donant-li opció de posar-se en la pell d’una persona cega.

Els 18 centres i agències que l’ONCE té a Catalunya (Barcelona, Badalona, El Prat de Llobregat, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Sabadell, Terrassa, Vic, Vilanova i La Geltrú, Girona, Blanes, Figueres, Lleida, Reus i Tarragona) acolliran del 26 de maig al 2 de juny de 2023 el programa d’activitats de la Setmana de l’ONCE Catalunya, que culminarà amb la celebració del Dia de la Gran Família de l’ONCE, a Port Aventura dissabte 3 de juny.

gimnastic-ucrania