gimnastic-banner-the-beat-challenge

Presentades les reformes del Nou Estadi

El Nou Estadi millorarà en accessibilitat, seguretat, imatge i confort en motiu dels Jocs Mediterranis

El Nou Estadi millorarà en accessibilitat, seguretat, imatge i confort en motiu dels Jocs Mediterranis

La primera fase del projecte de reforma de l’estadi del Nàstic ja està en marxa i a punt de ser adjudicada. Les obres es complementaran amb el desmantellament de l’antiga autovia, que es licitarà properament i permetrà millorar en accessos i places d’aparcament

Aquest matí s’ha presentat el projecte de reforma del Nou Estadi de Tarragona en motiu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. La instal·lació, que està previst que aculli les cerimònies d’inauguració i clausura dels Jocs, millorarà els seus accessos, seguretat, imatge interior i exterior i confort dels seus equips i aficionats. L’acte de presentació del projecte s’ha dut a terme a la sala de premsa del Nàstic i ha comptat amb la presència de l’alcalde i president del Comitè Organitzador dels Jocs, Josep Fèlix Ballesteros; el president del Gimnàstic de Tarragona, Josep Maria Andreu; el coordinador general de Tarragona 2017, Javier Villamayor; la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Marbel Negueruela; així com de l’arquitecte responsable del projecte.

L’alcalde i president del Comitè Organitzador de Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, ha assegurat que “les reformes permetran adaptar l’estadi als nous temps i millorar-lo en accessibilitat, seguretat, serveis, imatge i confort. A més, totes les actuacions estan degudament planificades per tal de minimitzar les afectacions al dia a dia dels aficionats i l’equip. Estem reformant un estadi inaugurat l’any 1972 que formarà part del llegat dels Jocs Mediterranis”. Per la seva banda, el President del Gimnàstic de Tarragona, el Sr. Josep Maria Andreu, ha destacat que “les obres milloraran l’accessibilitat i el confort del Nou Estadi; el que és una gran notícia pels nostres socis i aficionats”.

La primera fase del projecte de reforma del Nou Estadi té un pressupost de licitació de 1.360.053,13€ sense IVA i serà adjudicat en els pròxims dies. Aquesta fase contempla les següents actuacions a l’estadi, entre les que destaquen:

 • Nous accessos de Gol Nord
 • Remodelació i eliminació de barreres arquitectòniques al recorregut d’accessos al Gol Nord i Preferent
 • Nou accés adaptat a la zona de Tribuna
 • Adaptació de la zona de la Llotja
 • Ampliació dels lavabos i zones de bar a la zona de Tribuna
 • Millora i modificació dels accessos de Preferent i Gol Nord
 • Nous lavabos i zones de bar a Preferent i Gol Sud
 • Ampliació de les boques d’accés a Preferent Alta.
 • Pavimentació dels espais exteriors
 • Ampliació de la porta de sortida principal del recinte exterior (zona pàrquing)
 • Reforma i millora de la rampa d’accés al camp de gespa artificial.
 • Remodelació i millora integral de les façanes de Tribuna i Gol Sud
 • Construcció de la grada d’animació (accessos, lavabos, bar, etc.)
 • Nou espai d’infermeria i anti-doping
 • Sanejament, reparació i millora de la zona de vestidors.
 • Tractament integral de reparació i millora de les cadires.

Així doncs, l’estadi lluirà una nova i renovada imatge, on també destacarà el color grana en totes les seves cadires, substituint així els blocs de seients de franges blanques i vermelles actuals. Les obres de reforma de l’estadi del Gimnàstic estan finançades pel Consejo Superior de Deportes, arrel del conveni signat per aquest organisme amb l’Ajuntament de Tarragona l’octubre de 2015.

Desmantellament de l’antiga autovia

Cal tenir en compte que ja s’ha dut a terme el sanejament, reparació i millora de la tanca perimetral del terreny de joc, i que properament es licitarà el desmantellament de l’antic traçat de l’autovia, que permetrà millorar els accessos a l’estadi i crear una nova zona d’aparcament perimetral. El projecte es troba actualment en fase d’aprovació i té un pressupost de 650.000€, que serà finançat amb recursos propis de l’Ajuntament.

gimnastic-ucrania