gimnastic-banner-the-beat-challenge

Resum de la temporada dels juvenils

Resum de la temporada dels tres equips juvenils del planter grana.

Arribats al final de temporada, toca fer el repàs de com ha anat la campanya per a cadascun dels equips del planter, des dels més grans, els Juvenils, fins als més menuts. És per això que avui comencem una sèrie d’articles amb els breus resums de cada equip, donant inici a la sèrie amb els Juvenils.

Els més grans del planter han tancat una molt bona temporada, sobre tot pel que fa als equips de divisions estatals, que han assolit l’objectiu de la permanència. El Juvenil A es va salvar a manca d’una jornada, després d’una dura segona volta. El Juvenil B va aconseguir una permanència històrica. I el Juvenil C va tancar l’any en l’onzena posició en el debut d’aquest equip en l’estructura grana.

Juvenil A

Els de Manel Cazorla van tancar la temporada assolint l’objectiu de la permanència en un final de temporada en que va tocar patir més del previst. Els grana, que van quallar una primera volta molt bona, van haver de suar de valent a la segona volta, però finalment van aconseguir la salvació. Les lesions i la mala fortuna en partits clau, van fer que els de Cazorla no aconseguissin un marge de punts suficient per encarar les darreres jornades amb tranquil·litat. Són exemples clars d’aquesta mala fortuna les derrotes contra els equips de la part alta, com Espanyol o Damm, partits en que els nostres es van mostrar clarament superiors en molts moments del matx, però en que no van ser capaços de sumar els tres punts.

El tècnic del Juvenil A, Manel Cazorla, destacava la importància del treball dels jugadors i de la convicció del grup per a superar els moments crítics de la temporada. “La valoració ha de ser positiva. D’una banda, perquè hem aconseguit la permanència; i de l’altre perquè els jugadors han aprofitat l’any per a seguir amb el seu creixement individual i col·lectiu. A més, han demostrat una capacitat de sacrifici i treball molt gran, sobre tot en els moments complicats. No ha estat una temporada fàcil però els nois han lluitat i han sabut sobreposar-se a les pedres que hem anat trobant. Al final, ens mereixíem seguir un any més a Divisió d’Honor”.

La temporada també ha deixat una bona impressió en els membres de la coordinació del futbol base, com destaca Jordi Guillen. “L’objectiu de la permanència s’ha assolit malgrat no ha estat gens fàcil. Després d’una molt bona primera volta a la segona ha tocat patir però el rendiment dels jugadors i del cos tècnic ha estat a l’alçada de les circumstàncies. A més, tot això s’ha aconseguit amb una plantilla molt jove i que ha crescut molt”.

Juvenil B

El Juvenil B, que milita a Nacional, la segona màxima categoria del futbol estatal, també ha tancat amb bona nota la temporada. Els de Daniel Vidal han aconseguit la permanència a Nacional, un fet que no s’havia produït mai la Nàstic, i que permet als grana tenir, un any més, un equip a cadascuna de les dues millors lligues. Aquesta realitat esportiva està a l’abast de molts pocs clubs, la majoria d’ells planters d’equips de Primera Divisió.

El tècnic del Juvenil B, Daniel Vidal, es mostrava molt eufòric al tancar la temporada i avui, dies després de la fita, encara somriu quan valora la temporada. “Hem aconseguit un objectiu que era molt complicat i ho hem fet amb 4 partits de marge. A més, hem competit amb una de les plantilles més joves de la categoria. Tots els membres de la plantilla han tingut un pes important ja que absolutament tots han disposat de minuts durant la temporada, sumant tots a un alt nivell. D’altra banda, el treball de formació ha estat molt important, amb una dinàmica molt positiva pel que fa al reforç del Juvenil A. Quatre dels nostres jugadors han debutat a Divisió d’Honor i fins hi tot alguns jugadors del Cadet A han pogut debutar amb nosaltres. Per tot plegat, la valoració és boníssima. Crec que hem fet una molt bona temporada”.

Des del futbol base es coincideix en aquesta valoració, destacant el gran rendiment que ha tingut un equip molt jove. “A nivell de resultats, és sens dubte la millor temporada d’un Juvenil B. Han aconseguit la permanència a Nacional i això no havia passat mai. A més, ho han fet amb un equip molt jove i sense deixar mai de donar un  cop de mà al Juvenil A, amb el que això implica en la rotació de jugadors. La feina ha estat molt bona i el rendiment està per sobre de les expectatives. Estem molt contents amb la temporada del Juvenil B, sobre tot, pel que això implica de cara al futur”.

Juvenil C

El tercer Juvenil del Nàstic, que s’estrenava enguany, ha tancat la temporada en l’onzena posició.

Els d’Iñaki han tancat l’any amb 13 victòries, 4 empats i 11 derrotes, en una temporada que ha estat irregular. Amb tot, tenint en compte que era el primer any d’aquest tercer juvenil, el balanç és positiu i convida a ser optimista de cara a la propera temporada.

El tècnic del Juvenil C destaca l’aprenentatge del grup en aquesta temporada. “El resum d’aquest any és positiu, ha estat una temporada d’aprenentatge. Era un projecte nou i pot ser no ha estat com esperàvem. L’objectiu era aconseguir una millor classificació però al final estem contents amb el que hem aconseguit. Crec que aquest aprenentatge que hem fet tots plegats, jugadors, tècnics i club, anirà bé de cara a l’any vinent”.

Jordi Guillem, un dels responsables del planter grana, destaca la capacitat de millora del grup i es mostra optimista de cara a l’any vinent. “Ha estat la primera temporada del Juvenil C i segur que l’any vinent milloraran moltes coses. A més, la temporada ha estat molt llarga, amb canvis de grup en el darrer instant, el que també ha fet que tot fos una mica estrany. La valoració, en general, és positiva i estic convençut que l’any vinent encara anirà millor”.

gimnastic-ucrania