Reus Deportiu 0 – 2 Nàstic

El Nàstic guanya el derbi tarragoní davant el CF Reus Deportiu per 0-2. Els gols de Jean Luc, a les acaballes de la primera meitat, i Rayco als primers compassos de la represa han significat una nova victòria a domicili. El conjunt de Vicente Moreno ha estat el clar dominador de l’enfrontament fins a l’expulsió de Rocha al minut 63. A partir d’aquest moment, el conjunt grana, amb una renda favorable de dos gols, s’ha mostrat ordenat i contundent defensivament fins al final del matx; esvaint així qualsevol ocasió de gol de l’equip reusenc.

El Gimnàstic de Tarragona ha iniciat el derbi molt ambiciós i controlant el tempo del partit amb una de les facetes que caracteritza al conjunt de Vicente Moreno, la possessió de la pilota. Els granes s’han mostrat molt actius en zona de tres quarts de camp; les combinacions entre els atacants, la línia de mitjos i les incursions ofensives dels laterals feien que el Reus Deportiu es replegués prop de la porteria de Edgar Badia. Per contra, Reina quasi bé no ha hagut d’intervenir durant la primera meitat.  La velocitat de Rayco, Lago Júnior i Jean Luc ha creat molts de problemes a la defensa local. Els tres atacants, a més a més del davanter centre, Marcos, han gaudit de diverses ocasions manifestes de gol durant el primer temps. Ja al tram final dels primers 45 minuts, el Nàstic s’ha avançat al marcador mitjançant Jean Luc. La jugada per banda dreta de Gerard i la posterior centrada, l’ha controlat Marcos a l’àrea petita i, aquest, ha assistit a l’ivorià que solament ha hagut d’empènyer la pilota al fons de la porteria. El gol just abans del descans ha estat molt important per afrontar el temps de la represa.

El Nàstic, tot i el gol a favor, no ha canviat el seu plantejament tàctic a la segona meitat. Aquest treball ofensiu ha obtingut la recompensa del gol de Rayco al minut 52. El davanter canari ha rebut una magnífica assistència per sobre la defensa de Mossa i, després de superar per velocitat a Ruben i la sortida del porter local, ha fet el segon gol grana del derbi. Després del gol, al minut 63, el Nàstic s’ha trobat en inferioritat numèrica per l’expulsió per doble targeta groga de David Rocha. Aquest fet ha provocat el canvi defensiu de Xavi Molina, que ha entrat al terreny de joc per Jean Luc. A partir d’aquest instant el conjunt de Vicente Moreno ha buscat defensar l'avantatge de dos gols obtingut fins al moment. La línia defensiva grana s’ha mostrat segura i ordenada en la mitja hora restant d’enfrontament, evitant així el gol que hauria reduït diferències pels reusencs. Cal destacar una parada de Reina, al minut 74, que ha enviat a córner mitjançant una bona estirada i una rematada fallada per part dels locals. Tot i això, el conjunt grana no ha patit excessivament i ha sumat així la quarta victòria, de cinc possibles, a domicili.

La victòria suposa que el Nàstic es mantingui en posicions de promoció amb 20 punts, després de 10 jornades disputades. La propera jornada el conjunt grana s’enfrontarà a  la UE Cornellà. El partit es disputarà el diumenge 2 de novembre, a les 17.00 hores, al Nou Estadi.

Alineacions:

CF Reus Deportiu: Edgar Badia, Cassamà, Olmo, Ruben, Moyano, Jaume, Muneta, Folch, Guedes, Vitor i Xisco. També han jugat: Marin, Jorge i Edgar Hernández.

Nàstic: Reina, Gerard, Xisco Campos, Pablo Marí, Mossa, Manolo Martínez, Rocha, Jean Luc, Lago Júnior, Rayco i Marcos.

Gols: 0-1, Jean Luc (min. 42); 0-2, Rayco (min. 51).

Estadi Municipal. Jornada 10 – Segona Divisió B (Grup III).