SD Ponferradina 2 – 2 Nàstic

El conjunt grana iguala el marcador fins a dos cops per sumar un punt en la difícil visita a El Toralín. El partit ha estat trepidant, el Nàstic ha disposat de nombroses ocasions de gol, oferint un bon nivell de joc i mostrant-se superior al rival. Xisco Muñoz i Álex López han estat els golejadors del matx, encetant així el seu compte particular de gols en lliga.

Els tarragonins han viatjat a Ponferrada amb ganes de retrobar-se amb la victòria en aquest quart desplaçament de la temporada en lliga. Els homes de Vicente Moreno han portat la iniciativa en els primer compassos de partit, ben situats defensivament i amb el control de l’esfèric a zona de mitjos. La primera ocasió ha estat pel Nàstic a pilota aturada. Al minut 10, José Naranjo ho ha intentat des de la frontal però la pilota no ha trobat la porteria local. Els de la comarca del Bierzo han respost dos minuts després amb una rematada de Berrocal amb el cap que ha atrapat Reina ben situat. Després del primer quart d’hora de joc, el ritme ha baixat en tots dos bàndols i la possessió s’anava alternant. Tot i això, les ocasions més clares han estat de color grana, concretament de José Naranjo, que avui debutava com a titular en lliga. L’andalús ha disposat de dues bones oportunitats als minuts 20 i 26, però les seves respectives rematades han sortit per sobre el travesser, primer, i fregant el pal de la porteria de Santamaría, després. L’ocasió més clara del primer temps també ha sortit de les botes de Naranjo, ja que en una autopassada al contraatac ha deixat enrere a un defensor i des de la línia de fons ha servint una passada de gol a Rayco. El defensa ha desviat la pilota lleugerament, provocant que el davanter canari no pogués controlar l'esfèric en bones condicions per rematar. El Nàstic també ha buscat el gol a pilota aturada, mitjançant dues centrades des del córner que ha refusat el porter de la SD Ponferradina. L’última ocasió abans del descans ha estat per a De la Espada, després d’una rematada que buscava l’escaire dret de la porteria local. Finalment, la jugada ha acabat en fora de porteria.

A la represa, el Nàstic ha seguit insistint en busca del primer gol amb el mateix plantejament inicial. De fet, al minut 47, De la Espada ha rematat una bona assistència de Rayco i la pilota ha topat al pal esquerre de Santamaría; el mateix davanter balear no ha pogut controlar el rebot. Mentre que Rayco ha disposat de dues ocasions més als minuts 50 i 54. La primera després d’una jugada personal finalitzada des de la frontal i la segona des de dintre de l’àrea. Les dues finalitzacions s’han escapat per pocs centímetres. Un minut després, al 55, l’àrbitre ha xiulat penal favorable per al conjunt del Bierzo. Yuri ha marcat el gol que obria la llauna, després que el col·legiat del partit li fes repetir la pena màxima. Al minut 63, Vicente Moreno ha introduït dos canvis que han revolucionat l’atac grana. Xisco Muñoz, que ha debutat aquesta temporada, i Álex López de Groot han substituït a Xavi Molina i Marcos Jiménez De la Espada. Al 65 ha estat Ignasi Miquel qui hauria pogut incrementar la renda local, però la seva rematada de cap no ha trobat la porteria de Reina. Álex López també ha gaudit de dues ocasions en un minut de diferència, al 69’ amb una rematada de cap a la centrada de Xisco Muñoz, ben refusada pel porter; i després al finalitzar un contraatac amb un xut col·locat. La pilota ha sortit fregant la creueta de la porteria del conjunt lleonès. Al minut 77, Xisco Muñoz ha empatat després d’una passada de Naranjo que el davanter manacorí no desaprofitat. La seva rematada creuada ha superat a Santamaria i animar el partit. Però un minut després, els locals s’han avançat novament al marcador. Basha, lliure de marca, no ha desaprofitat l’oportunitat i ha situat la pilota lluny de l’abast de Manolo Reina. Els tarragonins, lluny d’abaixar els braços, ho han seguit intentant i Álex López ha posat la igualada al 81’. La rematada des de la frontal del calafellenc ha topat amb un defensor i ha acabat al fons de la xarxa. L’últim canvi a les files del Nàstic ha estat el de José Naranjo, que ha donat entrada a Gal Arel al minut 87. Les últimes dues ocasions també han estat per als homes entrenats per Vicente Moreno. Primer, Jordi Calavera ho ha intentat des de lluny amb una rematada fluixa al minut 89 i, ja en temps afegit, una contra ben conduïda per part grana, l’ha finalitzat Tejera sense precisió. Amb l’empat a dos gols, el segon per als nastiquers aquesta temporada, s’ha arribat a la conclusió del matx.

El proper enfrontament del conjunt grana correspon a 1/32 de final de la Copa del Rey. El matx davant la UD Almería es disputarà el dimecres 14, a les 20.30 hores, a l’estadi Juegos del Mediterráneo.

SD Ponferradina: Santamaría, Seoane Camille Berrocal, Yuri (Pablo Infante, 73’), Khomchenovskyy (Álvaro, 79’), Jonathan LV (Basha, 65’), Alan, Acorán, Andy i Miquel.

Nàstic: M. Reina, Jordi Calavera, I. Bouzón UZ, P. Marí, Mossa, Xavi Molina (Xisco Muñoz, 63’), D. Rocha, Tejera, J. Naranjo (Gal Arel, 87’), Rayco i De la Espada (A. de Groot, 63’).

1-0, Yuri (57’); 1-1, Xisco M. (77’); 2-1,  Basha (78’); 2-2, A. de Groot (81’).

Xavi Molina (24’), Alan (31’), Mossa (55’) i José Naranjo (66’).

Sr. David Pérez Pallas (Col·legi gallec).