Deportivo Alavés 1 – 3 Nàstic

Desplaçament complicat el que afrontava el conjunt grana en aquest últim partit de la primera volta en la categoria de plata. Davant, el líder de la Liga Adelante, el Deportivo Alavés. L’equip de Pepe Bordalás afrontava el matx amb una ratxa de vuit partits sense conèixer la derrota.

El matx s’iniciava amb els dos equips bolcats en busca del primer gol, sabedors de la importància en avançar-se al marcador. Els bascos han estat els primers mitjançant el xut de Dani Pacheco que s’ha escapat per línia de fons; la rèplica del Nàstic ha estat dos minuts després amb una rematada escorada d’Emaná que no ha trobat porteria. L’enfrontament estava igualat i els dos equips intentaven combinacions sense córrer cap risc per tal d’arribar amb possibilitats de gol a àrea rival. Al minut 14 s’ha produït la primera substitució del matx. Kiko Femenía, lesionat, donava entrada a Guichón. Dos minuts després, Cristian Lobato, que avui debutava com a titular a l’11 inicial, ho intentava des de dintre de l’àrea però Laguardia, molt atent, impedia mals majors per als locals. La defensa grana s’ha mostrat molt segura i abans de la mitja hora de joc ha evitat el gol en diferents arribades locals. Manolo Reina i Xavi Molina han estat providencials en dues de les ocasions i Toquero no encertava amb el cap. Pel que fa al Nàstic, al 21, Tejera ha disparat des de lluny i el porter local, Pacheco, ha respost amb una gran mà. Mentre que al minut 38 ha arribat el primer gol nastiquer. Una gran assistència a l’espai d’Emaná per a Naranjo ha fet que l’andalús es trobés en situació de mà a mà davant Pacheco. El jove davanter ha superat el meta local i el defensa Carpio ha refusat amb errada, enviant la pilota al fons de la xarxa. En els següents instants no s’han produït ocasions de gol, exceptuant un xut llunyà de Guichón que Reina ha atrapat amb seguretat, i el Nàstic ha arribat amb avantatge al temps de descans.

A la represa han estat els de Bordalás els que han fet un pas endavant en busca de l’empat. Laguardia rematava per sobre el travesser al 54’ i, dos minuts després, Guichón es topava amb el pal de Reina. Vicente Moreno feia el primer canvi al minut 62. Lobato donava entrada a Gerard Valentín. Al minut 74 els de Vitòria han intentat sorprendre en una falta assajada però el porter grana s’ha anticipat a la rematada dels blanc i blaus. Mentre que al 80’ s’ha produït el segon canvi del Nàstic. Gerard s’ha retirat lesionat donant entrada al debutant Juan Muñiz, un dels fitxatges del mercat d’hivern. I un minut després l’ivorià J. Assoubre ha robat l’esfèric i no ha pogut encertar en la seva rematada, el refús però, l’ha materialitzat Emaná per posar el 0-2. Al minut 84 s’ha realitzat l’última substitució. J. Assoubre deixava el seu lloc a S. Emaná. Els bascs no deixaven de lluitar per marcar el seu primer gol i el seu esforç s’ha vist recompensat al 87’ mitjançant Manu Barreiro. Després d’un servei de cantonada i que la pilota topés amb el travesser, el davanter centre posava emoció al tram final de partit. Els de Vicente Moreno no han defallit en defensar el resultat i, a més a més, han sentenciat en l’últim minut de temps afegit. Un contraatac conduït per Achille Emaná, que ha assistit al seu germà petit, Stephane, per a que fes el primer gol amb el primer equip del Nàstic. Després de l’1-3 s’ha decretat la fi de l’enfrontament que suposen sumar tres punts més a l’avarage grana, que en total ha arriba als 33 quan just ens trobem a l’equador de la competició.

La setmana vinent, els nastiquers afrontaran el segon partit consecutiu lluny de Tarragona. El partit davant l’Albacete Balompié es disputarà el diumenge 24, a les 17 hores, a l’estadi Carlos Belmonte. El matx correspon a la jornada 22, en la qual s’iniciarà la segona volta de la Liga Adelante.

Alineacions
Deportivo Alavés: Fernando Pacheco, Carpio, Raúl García, Laguardia, Juli, Dani Pacheco (Manu Barreiro, 65’), Sergio Mora, Pelegrín, Toquero, Manu i Kiko Femenía (Guichón, 14’).

Nàstic: Reina, Xisco Campos, Xavi Molina, Pablo Marí, Mossa, D. Rocha, Tejera, C. Lobato (Gerard V, 62’; Juan Muñiz, 80’), J. Assoubre (S. Emaná, 84’), J. Naranjo i Emaná.

Gols
0-1, Carpio (38’, p.p.); 0-2, Emaná (81’); 1-2, Barreiro (87’); 1-3, S. Emaná (93’).

Targetes
Pablo Marí (24’), J. Assoubre (51’), D. Rocha (69’), J. Assoubre (77’).Juli (89’), Manu (91’; 93’ segona groga, un cop finalitzat el partit),