FUTBOL BASE – Victòria de caràcter del Cadet A contra el Gironès. (2-1)

Els de Daniel Vidal van guanyar dissabte al Gironès i segueixen un jornada més a la part noble de la classificació.

Els granes rebien la visita del penúltim classificat del grup, el Gironès, en un partit que, com avançava a la prèvia el tècnic tarragoní, no seria gens fàcil. Els visitants són un equip molt sòlid, que basa el seu estil de joc en una defensa molt tancada, i amb molts jugadors a camp propi, buscant sorprendre al rival mitjançant la contra dels seus homes d’atac.

Conscients del tipus de partit que els esperava, els cadets van saltar a la gespa amb una idea molt clara, el domini i la possessió havien de ser granes, i així va ser. Els locals van dominar en tot moment, en front un conjunt gironí que va sortir molt i molt tancat, amb una defensa de 5 i un mig del camp enganxat a la línia defensiva, deixant tan sols als seus davanter en posicions més allunyades de la seva àrea per buscar alguna contra. La disposició defensiva visitant els permetia pressionar molt la pilota, sobre tot en jugades per banda, a on saltaven amb facilitat al dos contra un. Els de Vidal, però, van saber mantenir l’odre i moure la pilota amb criteri, cercant amb paciència es espais en mig d’una defensa molt poblada.

Amb el pas dels minut el Nàstic es va anar trobant més còmode sobre el camp i en els darrers 20’ els tarragonins van aconseguir posar una marxa més al partit sent més verticals i arribant amb claredat a l’àrea del Gironès. Finalment, en una acció en profunditat per banda dreta arribaria el primer gol del patit. Alex Fernández, de cap, convertia una bona centrada de l’extrem Ferran per posar el 1 a 0.

A la segona meitat el guió no va canviar. Els Gironins seguien esperant les seves oportunitats des del darrere mentre que el Nàstic buscava matar el partit amb un nou gol. Vidal va moure la banqueta amb l’objectiu de donar un punt de frescor al joc local a la recerca del gol de la tranquil·litat. Els granes van gaudir de diverses bones oportunitats però no aconseguien marcar. I al final, a falta de 5 minuts pel final, el Gironès que no havia gaudit pràcticament de cap ocasió clara, aprofitava un rebuig de la defensa per convertir en gol un dels pocs xuts amb perill del rival en tot el partit.

Quedaven 5 minuts per evitar que s’escapessin dos punts més que merescuts. La tasca semblava difícil, més sabent que els gironins es tancarien encara més a camp propi després de l’empat. Però els de Daniel Vidal van demostrat un cop més que són un equip amb caràcter i que no va avall amb les dificultats, i es van bolcar a l’atac de la porteria rival. I aquest cop, l’entrega i la fe van tenir recompensa. Una bona jugada de combinació de la davantera grana acabava amb el davanter local Chiri per terra dins l’àrea després de l’entrada per darrere d’un rival. Oscar convertiria el penal fent pujar a l’electrònic el definitiu, i merescut, 2-1 a favor del Nàstic.

El tècnic grana, Daniel Vidal, es mostrava més que satisfet al final del partit amb l’entrega dels seus jugadors. “Són tres punts més que merescuts, pel joc desplegat i per les ocasions que hem tingut. El Gironès ens ha posat les coses molt difícils, jugant molt tancats, i més am l’empat, però aquest equip ha demostrat un cop més el caràcter guanyador i ha lluitat fins a l’últim minut. Estic molt content per la victòria però sobre tot per l’entrega, l’esforç i la fe dels meus jugadors”.

El cadet tornarà a jugar el proper diumenge dia 20 a les 14:30 contra el Gimnàstic de Manresa, vuitè classificat del grup .