Girona FC 4 – 2 Nàstic

El Nàstic, tot i guanyar per 1-2 a la mitja part i desplegar un bon joc entre els seus efectius, no ha pogut sumar a Montilivi.

El conjunt grana realitzava la darrera sortida a domicili en lliga del 2016. Els de Vicente Moreno, amb una disposició ofensiva d’inici, buscaven tornar a Tarragona amb els tres punts en joc de Montilivi. El matx ha situat el Nàstic com a clar dominador del partit; controlant l’esfèric i aportant les ocasions de més perill en àrea rival. La primera rematada ha estat del Nàstic, mitjançant Madinda, en el minut 5, que ha sortit desviada. Mentre que la banda esquerra, avui amb la novetat de Ferran GP, ha canalitzat les primeres arribades dels tarragonins. Les centrades del propi Ferran i Delgado, no han trobat rematador. En el minut 19 ha estat Uche qui ha buscat la rematada col·locada que ha pogut atrapar sense complicacions René. Un minut després, el local Borja García ha buscat sorprendre per alt a Dimitrievski. El porter macedoni ha atrapat de primeres. En el 24’, Pere Pons ho provava de nou, sense encert. Mentre que en la jugada següent, l’àrbitre ha decretat penal favorable al Nàstic després d’una falta sobre Uche. El mateix nigerià, amb total tranquil·litat, ha inaugurat el resultat del vídeomarcador. Després del gol, la intensitat del matx ha baixat i les ocasions eren aïllades; com la de Jean Luc en jugada personal en el minut 36. L’ivorià, després de deixar tres rivals enrere, ha xutat fluix fent que René atrapés sense problemes. Quatres minuts després, Longo ha posat la igualada aprofitant una pilota morta a l’interior de la petita. Ja en les acaballes del primer temps, una bona jugada de Tejera ha suposat una falta perillosa a la frontal favorable al Nàstic. Aquesta mateixa acció, que hauria pogut suposar la segona targeta groga a l’exgrana Pablo Marí, l’ha culminat el mateix Tejera amb gol. El català ha executat la falta posant la pilota a la base del pal llarg i ha fet que el conjunt grana marxés al descans amb l’1-2.

A la represa, el conjunt entrenat per Pablo Machín ha començat marcant l’empat a dos mitjançant Juanpe, que havia entrat a la segona meitat en l’onze local. La lluita constant en la zona de mitjos per part dels dos equips ha imperat en els minuts següents. Longo ho ha provat en jugada individual en el minut 51, i la seva rematada l’ha atrapat Dimitrievski. Quan es complia l’hora de joc, Gerard Valentín s’ha colat fins a la línia de fons després d’una bona carrera. La seva centrada no ha culminat amb gol perquè el control de Jean Luc s’ha escapat, impossibilitant la rematada. Vicente Moreno ha mogut la banqueta per primer cop en el 65, donant entrada a Cordero al lloc de Madinda. Dos minuts després, els de Pablo Machín han gaudit d’una bona ocasió mitjançant Longo. La jugada d’estratègia ha estat finalitzada pel davanter italià amb desencert. En el 70’, Uche deixava el seu lloc a S. Emaná i dos minuts després, l’àrbitre ha decretat penal favorable al conjunt gironí. Sandaza ha transformat des dels onze metres. En el 75’ l’àrbitre ha expulsat amb vermella directa al xilè Juan Delgado. Ja en la recta final de partit, el Nàstic ha realitzat el darrer canvi per buscar la igualada. Gerard ha deixat el seu lloc a Àlex López, però els locals han fet el 4t gol amb una ràpida contra, certificant la victòria. Posteriorment, en el 89’, S. Emaná ha vist la segona targeta groga i ha fet que el Nàstic finalitzés el matx amb nou efectius sobre el terreny de joc. En els 4 minuts d’afegit no s’han produït ocasions, fent que el resultat de quatre gols a dos fos definitiu al vídeomarcador de Montilivi.

El proper enfrontament del Nàstic serà dijous 22, a les 20 hores, a l’estadi de Mendizorroza. El conjunt grana s’enfrontarà al Deportivo Alavés en la tornada dels setzens de final de la Copa del Rey. L’equip basc té una renda favorable de tres gols del partit d’anada.

Alineacions

Girona FC: René, Pablo Marí (Juanpe, 46’), Ramalho, Alcalá, Pere Pons, Portu, Aday, Longo (Eloi Amagat, 80’), Coris (Cristian Herrera, 69’), Sandaza, Borja García.

Nàstic: Dimitrievski, Gerard (Àlex López, 87’), Suzuki, Djetei, Molina, Ferran GP, Tejera, L. Madinda (Cordero, 65’), J. Assoubre, Delgado i Uche (S. Emaná, 70’).

Gols
0-1, Uche (p) (26’); 1-1, Longo (40’); 1-2, Tejera (42’); 2-2, Juanpe (47’); 3-2, Sandaza (p) (73’); 4-2, Cristian Herrera (87’).

Targetes
P. Marí (18’), Ferran GP (32’), Tejera (64’), Suzuki (71’), Cordero (73’), Delgado (vermella directa, 75’), S. Emaná (83’; expulsió per doble targeta groga, 89’),

Àrbitre
Sr. Juan Manuel López Amaya (Col•legi andalús).

Partit corresponent a la jornada 19 de LaLiga 1|2|3. 4571 espectadors. Montilivi, Girona.