Linares Deportivo 0-0 Nàstic (6-5, penals)

Els penals determinen l’eliminació grana

Els tarragonins viatjaven fins a la província de Jaén per debutar davant el Linares Deportivo en la primera eliminatòria de la present edició de la Copa del Rey 2021-2022.

Inici intens dels grana que ràpidament es van fer els clars dominadors de l’esfèric. Forts en la pressió per recuperar la possessió  i amb una línia de mitjos que s’oferia constantment per donar velocitat a les jugades. Amb Edgar i Carbia a la punta, juntament amb els extrems profunds, les passades a l’espai eren constants i amb perill. En una jugada de córner, un defensor local va refusar la pilota sobre la línia de gol; jugada polèmica on els futbolistes del Nàstic van demanar gol. Abans del minut 10, Trilles i Edgar, en una mateixa ocasió, es van trobar amb el meta Razak i un defensa per evitar novament inaugurar el marcador. Edgar enviava la pilota al pal en un remat escorat en el minut 22; mentre que Carbia, des de la línia de fons, no trobava rematador a la seva centrada a l’àrea abans de la mitja hora de joc. La darrera ocasió visitant abans de la mitja part sortia de botes de Del Campo i atrapava Razak, després d’una bona jugada trenada en zona ofensiva. Per la seva banda, els andalusos únicament van xutar des de lluny en dues ocasions abans del descans, que Gonzi va atrapar amb seguretat.

A la represa, els visitants introduïen dos canvis per frenar el bon joc tàctic tarragoní. La intensitat s’igualava en el pas dels minuts i també el control de la possessió. La primera del segon temps arribava a botes de Pedro, al minut 65, en un xut escorat que Razak refusava a córner amb una bona estirada. Mentre que Gonzi feia el mateix quatre minuts després a rematada de Sanchidrián. El meta navarrès del Nàstic es mostrava providencial dintre de l’últim quart d’hora de joc aturant el llançament de penal de Etxaniz i el posterior remat en la segona jugada. La darrera ocasió del temps reglamentari hauria pogut decantar l’eliminatòria a favor dels grana. Jugada personal i remat de Joan Oriol, que impactava en un defensor, i el mateix cambrilenc la posava al segon pal per l’arribada de dos companys que no remataven per molt poc. Amb l’empat sense gols s’arribava al final dels 90 minuts.

En temps de pròrroga, la capacitat física dels dos equips es veia perjudicada en accions puntuals; fet que ho aprofitava l’equip rival per apropar-se a l’àrea. Pol Ballesteros impactava l’esfèric a l’exterior de la xarxa i per part local, Copete es trobava amb Gonzi per evitar el gol. A la segona part del temps addicional, l’afició local es bolcava amb el seu equip i gaudien de dues bones ocasions; una amb pilota al pal i l’altra amb Gonzi novament com a protagonista estirant-se per sota. La darrera oportunitat dels 120 minuts era de color grana, en un remat de Del Campo que salvava Razak. Amb el mateix resultat que l’inici, l’eliminatòria es decidia des dels 11 metres.

Els equips arribaven al 5-5 després de xutar sis penals cadascú. Aythami fallava pels grana i Gonzi aturava. Albarrán, Pol Ballesteros, Edgar, Joan Oriol i Jannick com a golejadors. En el 7è llançament, la pilota la parava Gonzi i acabava tocant el travesser i creuant la línia de gol; mentre que Ribelles, per part del grana, es topava amb el travesser per donar el passi a la següent ronda al Linares Deportivo.

El proper enfrontament del Nàstic serà aquest diumenge davant la UE Cornellà. Els grana buscaran els 3 punts al Municipal de Cornellà, a partir de les 19 hores, en un partit transmès per Footters.

Linares Deportivo: Razak, Luna (Meléndez, 63’), Migue, Josema, Rodri (Copete, 63’), Etxaniz (Fran Lara, 82’), Fran Carnicer (Sanchidrián, 46’), Lolo Guerrero, Dani Parejón, Castillo (Hugo Díaz, 91’), Carracedo (Barbosa, 46’).

Nàstic: Gonzi, Bonilla (Jannick, 71’), Pol D (Albarrán, 61’), Trilles, Ribelles, F. Carbia (Pedro, 61’; P. Prats, 91’), Del Campo, Ayhtami, Edgar Hdez, Nil (Joan Oriol, 71’), Robert S (Pol B, 32’).

Lolo Guerrero (25’) i Meléndez (93’) per part del conjunt local. Edgar Hdez. (60’), Pol B. (67’), Joan Oriol (77’) i Aythami (103’) per part del Nàstic

José David Martínez Montalván (Col·legi murcià).

Observacions
Partit corresponent a la primera eliminatòria de la Copa Del Rey 2021-2022 disputat al Municipal de Linarejos.