Nàstic 1 – 1 SD Ponferradina

Els nastiquers es queden a un gol de la remuntada tot i igualar el matx mitjançant Naranjo a l’inici de la segona meitat.

Els nastiquers es queden a un gol de la remuntada tot i igualar el matx mitjançant Naranjo a l’inici de la segona meitat. Aquest empat fa que els de Vicente Moreno encadenin nou jornades consecutives del campionat lliguer puntuant.

El partit s’ha iniciat amb un gol desafortunat del Nàstic en pròpia porteria. Al minut 2, una centrada des de la banda esquerra de l’atac visitant l’ha rematat Xavi Molina al fons de la xarxa grana. Cop dur només començar el partit, tot i això, els nastiquers s’han refet. Al minut 5, doble rematada del Nàstic que la defensa de la Ponfe ha enviat a córner i, dos minuts després, Tejera ho provava des de lluny i la pilota s’escapava per sobre la porteria de Dinu. Al quart d’hora de joc, Reina es mostrava segur i aturava el llançament llunyà de Basha. Al minut 19, Xisco Campos ha centrat i Naranjo no ha pogut rematar en condicions. A l’equador de la primera meitat, els grana arribaven amb facilitat a l’àrea rival però sense sort en els metres finals. Al 27’ ha estat Assoubre qui ho provava des de fora l’àrea, i la pilota sortia alta. El conjunt entrenat per Fabri no perdia la cara tot i el resultat favorable i arribava sense perill a l’àrea de Reina, en busca del segon gol. Al minut 43’ ha estat Aburjania amb una nova rematada des de lluny, que no ha trobat la porteria dels de Ponferrada.

A la mitja part, dintre del projecte ‘Junts Província BBVA CX’, els equips femenins del FC Atlètic Valls han saltat sobre la gespa del Nou Estadi per fer-se la fotografia protocol·lària i immortalitzar l’instant.

A la represa, Vicente Moreno ha introduït un canvi; Tejera ha deixat el seu lloc a L. Madinda. I als quatre minuts, Naranjo ha posat la igualada al marcador. Centrada de Mossa des de banda esquerra, Aníbal no aconsegueix rematar, i el rebot cau al davanter andalús i empalma una gran rematada a la dreta de Dinu, impossible d’aturar. Aquest gol ha despertat l’admiració de l’afició. Un total de 7.272 espactadors que han marcat la tercera millor entrada de la temporada al Nou Estadi. Al minut 65, Reina ha fet una gran intervenció després d’un potent xut d’Aguza des de fora l’àrea. Un minut després, Assoubre responia amb una jugada individual per banda dreta. La centrada final no trobava rematador. El segon canvi grana ha estat al minut 69, quan el capità Xisco Campos deixava el seu lloc a C. Lobato. Aquesta substitució ha fet variar l’esquema tàctic dels nastiquers, passant a defensa de tres. Al minut 71 l’ha tingut Emaná. El camerunès ha rematat a fora per molt poc la centrada de Lobato. Al minut 75, Mossa ho provava des de la frontal i la seva rematada acabava a córner després de topar amb un defensor. Un minut després, Achille Emaná controlava una bona pilota a l’interior de l’àrea petita i la seva rematada creuada l’aturava Dinu en dos temps. Al minut 81 han estat els visitants qui ho intentaven, però Mossa, en aquest cas en tasques defensives, allunyava el perill. L’últim canvi local ha estat el del golejador d’avui, J. Naranjo, donant entrada a De la Espada, al minut 85. El Nàstic ha situat a dos davanters centres en punta, en busca de les perilloses pilotes centrades des de la banda. La defensa entrenada per Fabri ha refusat totes les accions, impedint la remuntada grana. Amb l’empat d’1 a 1 al resultat, el tercer consecutiu dels tarragonins, s’ha arribat a la conclusió.

La setmana vinent, el Nàstic afrontarà la jornada 30 davant el Bilbao Athletic. El matx es disputarà al nou San Mamés, el diumenge 20 a les 17.00 hores.

Alineacions

Nàstic: M. Reina, Xisco Campos (C. Lobato, 69’), I. Bouzón U.Z, Xavi Molina, Mossa, Aburjania, Tejera (Madinda, 46′), J. Assoubre, J. Naranjo (De la Espada, 85′), Emaná i Aníbal .Z.

SD Ponferradina: Dinu, Seoane, Basha (Willian, 89’), Aguza, Casado, Berrocal (Melero, 90+2’), Alan, Acorán, Álvaro Antón (David, 76’), Ignasi Miquel, A. Raillo.
Gols
0-1, Xavi Molina (2’, p.p.); 1-1, J. Naranjo (49’).

Targetes
Tejera (30’), J. Assoubre (36’), Alan (53’), Berrocal (58′), Xisco Campos (62’), Aburjania (62’), David (82’), Emaná (final de partit).