Nàstic 2 – 2 Real Oviedo

El Nàstic salva un empat contra l'Oviedo després d'una gran segona meitat dels homes de Juan Merino.

El Nàstic ha saltat al terreny de joc amb un 11 ofensiu, buscant dur el perill a l’àrea de l’Oviedo. Els grana, amb un joc directe, aconseguien arribar a la porteria de Juan Carlos, però sense rematar les jugades. Els visitants, en canvi, han estat capaços de convertir en gol la primera ocasió clara que han disposat, amb una contra des de la banda dreta que ha culminat Carlitos. Els tarragonins han intentat refer-se del gol, però en el minut 24, un error de la defensa ha permès a Toché rematar tot sol a porteria buida, fent pujar el 0 a 2 al marcador. Amb el pas dels minuts el Nàstic ha tornat a recuperar la possessió, arribant de nou amb claredat però sense crear perill en els metres finals.  En el minut 34 ho ha provat Àlex López, amb un xut a la mitja volta que ha marxat desviat. I en el 39’ ha estat Barreiro qui, després d’una bona centrada de Lobato des de la banda dreta, ha rematat de cap sense trobar la porteria. Al descans s’ha arribat amb el 0 a 2 favorable als asturians.

La segona meitat ha començat amb el mateix guió, amb un Nàstic dominador, i un Oviedo que esperava a camp propi, sabedor de la seva avantatge en el marcador. En el minut 50, a punt ha estat de marcar el Nàstic a pilota aturada, però la rematada de Barreiro a la sortida d’un córner no ha trobat porteria. I en el minut 53, després d’una molt bona jugada de combinació del Nàstic per banda esquerra, la pilota ha arribat a Tejera que ha engaltat un potent xut que ha marxat molt desviat. Els tarragonins dominaven però sense fortuna fins que, en el minut 59, ha arribat el gol de l’esperança. Després d’una gran galopada per banda dreta, Gerard Valentín ha servit perfecte per Tejera que, des de la frontal, ha foradat la xarxa de la porteria de Juan Carlos. L’equip ha reaccionat i just dos minuts més tard, ha estat Delgado qui quasi aconsegueix el gol de l’empat, amb una rematada desviada des de dins l’àrea dels asturians. Els grana creaven cada vegada més perill, arribant amb comoditat i arrencant els crits d’ànim d’un Nou Estadi entregat. En el minut 67, la defensa ha enviat a córner una bona centrada de Lobato a la que no ha arribat Barreiro per ben poc. El Nàstic insistia i en el 79’ ha avisat Tejera amb una rematada de primeres que ha marxat molt desviada. Dos minuts més tard, el mig català ha aconseguit el seu segon gol de la nit, empatant el matx. El grana ha col·locat a la perfecció la pilota a l’esquerra del meta visitant, fent inútil l’estirada de Juan Carlos, i fent embogir l’afició. L’equip ha seguit insistint fins al darrer instant, conscients de la importància d’aconseguir els tres punts, i a punt ha estat d’aconseguir-ho en el temps d’afegit amb un 1c1 de Juan Delgado amb el porter que aquest ha enviat a córner.

Al final, empat en un partit amb dues meitats oposades, que permet als nostres seguir vius en la lluita per la permanència que es troba, a falta d’acabar la jornada, a tan sols un punt.

El proper enfrontament del Nàstic serà el divendres 19 de maig, a les 20 hores, a l’Estadio de Vallecas, contra el Rayo Vallecano; en el partit corresponent a la jornada 39 de LaLiga 1|2|3.

Nàstic: Reina, I. Bouzón U.Z (Gerard V, 34’), Perone, Suzuki (S. Emaná, 74’), Molina, Tejera, Luismi, J. Assoubre, C. Lobato, Àlex López (Juan Delgado, 51’) i Barreiro.

Real Oviedo: Juan Carlos, Johannesson, David Fernández, Jon Eric, Susaeta (Vila, 66’), Toché, Lucas Torró, Christian Fernández, David Costas, Nando (Rocha, 84’) i Carlitos (Berjón, 77’).

0-1, Carlitos (18’); 0-2 Toché (24’); 1-2 Tejera (59’); 2-2 Tejera (81’)

Àlex López (32’), Carlitos (66’),  Molina (70’), J. Assoubre (84’), S. Emaná (89’).

Partit corresponent a la jornada 38 de LaLiga 1|2|3. Nou Estadi, Tarragona. 7.196 espectadors.