Nàstic 2 – 1 Bilbao Athletic

El Nàstic torna a guanyar a casa després de quatre partits i escala posicions a la classificació. Ho avisava Vicente Moreno a la prèvia, el Bilbao Athletic seria un rival complicat, i així ha estat. Victòria treballada i 3 punts més al caseller, i ja en van 15.

El Nàstic tornava avui a la Lliga i ho feia amb més ganes que mai després de caure eliminat dimecres de la Copa del Rey. Els granes han sortit molt endollats, conscients de la importància de dominar el partit des del principi. Encara no es duien tres minuts de partit quan Naranjo ha disposat d’una gran oportunitat però el visitant Gil ha evitat el gol sobre la mateixa línia de gol. I un minut després ha estat el Bilbao qui hagués pogut marcar el primer gol, quan el col·legiat ha assenyalat com a penal unes mans de Molina dins l’àrea del Nàstic. Un providencial Manolo Reina ha rebutjat el xut de Guarrotxena evitant així el que hagués pogut ser el 0-1. Els de Vicente Moreno tenien la pilota però no aconseguien convertir en gol les bones ocasions de les que gaudien. Fins que en el trenta de la primera ha aparegut Calavera per aprofitar un rebuig de la defensa i posar el 1-0 al marcador. El de Cabra del Camp ha engaltat un potent xut des de la frontal que ha enviat directe a l’escaire de la porteria rival. Semblava que el partit es posava de cara pels interessos granes però amb el gol els bascos han reaccionat, i en els darrers 10 minuts de la primera han arribat amb força perill a l’àrea del Nàstic. Els tarragonins, però, han estat capaços d’aguantar l’envestida visitant per marxar als vestidors manant en el marcador.

A la mitja part s’ha viscut al Nou Estadi un moment molt especial, un públic dempeus ha donat la benvinguda a tots els equips del futbol base en el que ha estat la seva presentació oficial. Des dels més menuts fins al Juvenil de Divisió d’Honor, tots els equips de la pedrera han anat desfilant per la gespa del Nou Estadi. Ha estat un merescut reconeixement per part de l’afició als que són la base del nostre projecte, als futurs cracks del Nàstic.

A la represa, i quan el públic encara no era als seus seients, el visitant Guarrotxena ha aprofitat una indecisió de la defensa local per posar el 1-1 al marcador. El Nàstic ha reaccionat amb l’empat i ha gaudit d’un parell de bones arribades però una defensa basca molt ben posicionada ha anul·lat el perill grana. En el 59’ Vicente Moreno ha introduït el primer canvi al partit donant entrada a Jean Luc per Rayco. El menut davanter ha estat, 5 minuts més tard, l’autor del segon i definitiu gol del Nàstic, aprofitant una bona assistència de Tejera per foradar de nou l’escaire de la porteria de Felipe. En el 73’ i el 79’ Vicente Moreno ha donat entrada a Gal Arel i Xisco Muñoz, respectivament, per donar refresc a la medul·lar i l’atac tarragoní. D’aquí al final el Bilbao s’ha llençat a l’atac sobre uns granes que han defensat amb solidesa per evitar que els tres punts volessin del Nou Estadi.

Al final, treballada victòria per un Nàstic que torna a escalar posicions a la classificació i suma ja 15 punts en una bona arrencada en l’any del retorn a Segona Divisió A.

L’equip tornarà als entrenaments el dimarts amb la vista posada ja en el proper partit de lliga contra el Numáncia, diumenge a partir de les 17h.

Nàstic: M. Reina, Jordi Calavera, I. Bouzón, P. Marí, Mossa, Xavi Molina, D. Rocha, Tejera (Gal Arel, 73’), J. Naranjo (Xisco Muñoz, 79’), Rayco (Jean Luc, 59’) i A. de Groot.

Bilbao Athletic: Felipe, Saborit, Oskar Gil, I. Guarrotxena, I. Undabarrena (Villalibre, 73’), G. Santamaría (Iturraspe, 73’), Unai López, Iru, Iriondo, Vesga, I. Córdoba (Seguín, 79’).

1-0, Jordi Calavera (30’); 1-1, Guarrotxena (48’); 2-1 Jean Luc (65’).

Córdoba (20’), Vesga (29’), Molina (56’), Mossa (62’), Jordi Calavera (71’) i Xisco Muñoz (89’).

Sr. Juan Manuel López Amaya (Col·legi Andalús).

Nou Estadi. 5565 espectadors. Jornada 9 de la Liga Adelante (2015-2016).