Nàstic 2 – 2 Girona FC (5 – 4), Copa del Rey

Segon partit contra el Girona en menys de cinc dies i segon resultat amb èxit per al Nàstic. Ho avisava el tècnic del Nàstic a la prèvia, el partit seria molt difícil i no li faltava raó. El derbi s’ha decidit des de la tanda de penals, on Tomeu Nadal ha aturat un llançament i Palanca, que havia marcat els dos gols en temps reglamentari, ha transformat el penal definitiu.

El partit ha començat amb un Nàstic còmode sobre la gespa, dominant la possessió. La primera oportunitat clara ha arribat en el minut 18 amb un xut de Naranjo que ha aturat el porter del Girona, Germán. Al 24, Palanca ha estat a punt d’aprofitar una errada de la defensa gironina. Dos minuts després ha estat el Girona qui ho ha intentat amb una internada per l’esquerra que la defensa ha enviat a córner. El Nàstic ha contestat amb una ràpida contra culminada per Xisco Hernández amb un bon xut que ha aturat Germán. El Girona ha aprofitat les jugades a pilota aturada per dur el perill a l’àrea local, amb dos córners al 36’ i 39’. I a dos minuts pel final de la primera meitat ha arribat el primer gol del Nàstic. Calavera amb una gran centrada ha assistit a Palanca que ha posat l’1-0 al marcador. Amb aquest resultat s’ha arribat a la mitja part.

La segona meitat ha començat amb un girona més ofensiu, que ha gaudit de dues ocasions clares. Al minut 53, Borja García ha enviat a l’esquerra de Tomeu una bona centrada des de la banda. Al 58’ ha estat Naranjo qui ha tingut una molt bona ocasió per marcar però la defensa gironina ha tallat la jugada. Eloi Amagat, al 61 ha fet lluir-se al porter grana, Tomeu Nadal, amb un gran xut de falta. Tres minuts després s’ha produït el primer canvi a les files locals, Emaná ha entrat al terreny de joc substituint a Xisco Hernández. Al 71 el Girona ha aprofitat una pilota morta a dins l’àrea petita i Jairo ha posat el 1-1 a l’electrònic. Naranjo ha estat el segon home substituït al Nàstic, al 72’, donant entrada a Marcos De la Espada. El Girona també ha mogut la banqueta i ha donat entrada a Felipe Sanchón al lloc de Borja. Cinc minuts més tard, al 77’, Tomeu ha sortit als peus de Carles Mas i ha enviat a córner un perillós 1×1. Al 81’ el Girona ha gaudit d’una bona ocasió que la defensa local ha enviat a córner i, un minut més tard, s’ha produït el tercer i darrer canvi del Nàstic. Ha entrat David Rocha substituint a Gal Arel. A tres minuts pel final del partit, de nou Palanca, amb un gran gol, ha culminat una contra del Nàstic per col·locar el 2-1 a favor dels granes. Però ja en temps d’afegit, Marcelo ha aconseguit rematar al fons de la xarxa un rebuig de la defensa enviant el partit a la pròrroga. Els locals han tingut una última oportunitat amb una rematada de cap de Rayco que ha marxat alta a l’esquerra de la porteria de Germán.

La prórroga ha estat clarament pels tarragonins. El joc s’ha desenvolupat al terreny de joc del Girona. El Nàstic ha tingut diverses ocasions per endur-se l’eliminatòria, però no ha tingut sort de cara a porteria. A la segona meitat l’equip s’ha bolcat a l’atac amb un girona tancat dins la seva àrea. Palanca, al 120, ha tingut la millor ocasió de la pròrroga però el seu xut ha marxat per poc a l’esquerra de la porteria. El xiulet final ha enviat el partit a la tanda de penals.

I des dels 11 metres els homes de Vicente Moreno no han fallat. De la Espada, Emaná, Tejera i Rocha han anotat els seus penals. Abans, Tomeu Nadal, amb una gran estirada, aturava el xut de Marcelo posant als granes per davant. I Palanca posava la cirereta a una gran nit amb el darrer i definitiu gol.

Nàstic: Tomeu, Mossa, Manolo Mtez., Rayco, I. Bouzón, Arel (D. Rocha, 82’), Palanca, Tejera, Xisco Hdez. (Emaná, 64’), J. Calavera i Naranjo (De la Espada, 72).

Girona FC: Germán, Sebas (Clerc, 85’), Carles Mas, Alcalá, Eloi Amagat (Javi Álamo, 82’), Vivancos, Jairo M, Pol Llonch, Borja García (Felipe, 72’), Serrano i Marcelo.

1-0, Palanca (43’); 1-1, Jairo (71’); 2-1, Palanca (87’); 2-2, Marcelo (90’).