Nàstic 3 – 1 R. Zaragoza

El Zaragoza visitava el Nou Estadi en la que era la darrera jornada abans de la parada nadalenca. Els visitants són una de les millors plantilles de la La Liga però els de Vicente Moreno tenien moltes ganes de guanyar després de la derrota de la setmana passada davant el Leganés.

El partit ha començat tranquil, semblava que els dos equips necessitaven agafar-li el ritme a l’enfrontament. Amb el pas dels minuts han estat els locals els que han aconseguit controlar la possessió, dominant la pilota i arribant amb facilitat a l’àrea rival però sense massa perill. Al minut 10, el Nàstic ha tingut una triple ocasió però tots tres xuts han topat amb les cames de la defensa. Al 17’ s’ha produït el primer canvi a les files granes. Emanà s’ha hagut de retirar lesionat donant entrada a Naranjo, qui després seria un dels protagonistes del partit. El Nàstic arribava però no aconseguia finalitzar. I en el 38’ per fi el Nàstic ha aconseguit obrir el marcador. Si diumenge passat la sort va voler que el Leganés marqués just abans d’anar a vestuaris, avui ha estat el Nàstic qui ho ha aconseguit, mitjançant Jean Luc, el primer gol del partit. Marcos De la Espada ha donat una gran passada en profunditat per Palanca però el seu xut l’ha aturat el porter del Zaragoza, Bono. El rebuig l’ha aprofitat un atent Jean Luc que sol davant de porteria ha posat el 1-0. I al 44’, quan ja semblava que l’equip marxaria guanyant al descans, l’àrbitre ha assenyalat penal en una topada entre Reina i un davanter rival. Els visitants tenien l’oportunitat d’empatar el duel però Reina ha aturat de manera sensacional el penal xutat per Ortuño, fent embogir el Nou Estadi.

A la segona el Zaragoza ha sortit una mica més actiu que a la primera, conscients que els calia donar un plus si volien remuntar el partit. El Nàstic però no pensava deixar que els aragonesos marquessin el ritme del joc. I així ha estat. Els granes han controlat la pilota en tot moment i han tingut les primeres ocasions. En el 53’ Marcos De la Espada ha pentinat una centrada de córner i David Rocha ha engaltat un bon xut que ha marxat alt. I un minut més tard ha arribat el segon del Nàstic. En una jugada d’estratègia, de nou Rocha, ha buscat porteria. El rebuig del porter l’ha aprofitat Fali per foradar la porteria aragonesa. El Nàstic estava còmode al camp i això es plasmava en les arribades. Al 57’ ho ha provat Calavera de lluny i al 60’, Pablo Marí, amb una gran centrada en profunditat, ha combinat amb Naranjo qui ha assistit a De la Espada. La seva rematada ha marxat fora per ben poc. Els locals dominaven, però amb el pas dels minuts el Zaragoza ha començat a gaudir de bones aproximacions. Finalment, al 86’, una bona centrada des de banda dreta l’aprofitava el visitant Isaac per retallar distàncies al marcador. La reacció grana no s’ha fet esperar i, just un minut després, Naranjo aconseguia el gol de la tranquil·litat després d’una gran assistència de Jean Luc. Era el 3-1. D’aquí al final el Zaragoza ha gaudit d’alguna ocasió poc clara, però el marcador ja no s’ha mogut.

Al final, victòria pel Nàstic que marxa de vacances en posicions de play off d’ascens.

Nàstic: Reina, Mossa, Pablo Marí (Xisco Campos 68’), Xavi Molina, Jordi C. Fali, D. Rocha, J. Assoubre, Emaná (J. Naranjo, 17’), Palanca. (Lobato, 85’) i De la Espada.

R. Zaragoza: Bono, Marc, Cabrera, Dorca, Ortuño, Pedro (Tarsi, 79’), Isaac, Erik Morán, Jorge Díaz (Kilian, 61’), Abraham i Vallejo.

1-0, J. Assoubre (42’); 2-0, Fali (55’); 2-1, Isaac (86’); 3-1, Naranjo (87’).

Isaac (9’), Marí (26’), Ortuño (32'), Reina (45’), Fali (48’) i Abraham (52’).

Sr. Javier Alberola Rojas (Col·legi castellano-manxec).