Nàstic 3 – 2 Villarreal CF 'B'

El conjunt grana inicia el 2015 encadenant la tercera victòria consecutiva a la lliga. El gols de Marcos i Rayco (2) han donat tres punts vitals al Nàstic per tancar la primera volta del campionat lliguer. Fran Sol i Marc Mateu, per part visitant, han retallat distàncies al marcador en dues ocasions.

Els aficionats vinguts fins al Nou Estadi han pogut gaudir d’un partit vibrant fins a l’últim instant; el joc ofensiu, els gols i la intensitat de tots dos equips han permès veure un gran espectacle de futbol en aquesta matinal d’inicis d’any. Pel que fa a ocasions, els primers deu minuts han estat els més tranquils del matx. Tot i això, el gol no s’ha fet esperar. Una falta llançada per Luismi l’ha tret Bañuz amb una gran aturada i, el refús posterior, ha desencadenat en penal favorable als interessos del Nàstic, el primer a favor en el que portem de lliga. Al minut 10, Marcos l’ha transformat enganyant al porter groguet (1-0). El partit no ha decaigut en intensitat en els següents minuts. Al minut 21, Gerard Valentín ha estat providencial en defensa i s’ha anticipat al davanter del Villarreal B per evitar l’empat. Dos minuts després, Marcos ha pogut ampliar diferències al marcador, però la seva rematada amb rosca s’ha topat amb el travesser de la porteria visitant. El bon joc regnava al Nou Estadi, amb una major possessió de pilota del Nàstic. Al minut 32, Gerard ha tornat a aparèixer, aquest cop per la banda dreta de l’atac grana. El lateral s’ha desfet per velocitat del defensor i, un cop a la línia de fons, ha posat una gran pilota dintre de l’àrea que Rayco no ha desaprofitat. El davanter canari ha rematat la pilota al fons de la xarxa mitjançant un gran cop de cap (2-0). El partit estava trepidant i, al minut 36, el filial groguet ha retallat distàncies al marcador amb el gol de Fran Sol (2-1). Una bona combinació atacant dels visitants ha estat materialitzada des de dintre de l’àrea pel davanter centre del Villarreal B. La primera meitat ha finalitzat amb victòria momentània per als de Vicente Moreno.

A la represa, el Nàstic ha fet el primer canvi. Al minut 52, Lago Jr ha entrat al terreny de joc al lloc de Ferran Giner. Un minut després. el mateix jugador ivorià ha tingut el gol a les seves botes però la seva rematada ha topat amb un company i, posteiriorment, ha estat anul·lada per fora de joc. El conjunt tarragoní assetjava la porteria visitant. Marcos ha disposat de dues bones opcions en un minut, des de dintre de l’àrea i amb un xut llunyà, però la pilota no ha trobat porteria en aquestes accions. Les ocasions més perilloses seguien succeïn a la porteria defensada per Bañuz i, al minut 63, Rayco feia el segon gol del seu compte particular. Un refús de Pablo Marí des del mig camp, l’ha pentinat Luismi i ha deixat al davanter canari davant el porter. Rayco ha creuat la pilota lluny de Bañuz i ha anotat el seu 7è gol al campionat lliguer (3-1). Un dels al·licients d’aquest partit era veure el debut oficial de Xisco Muñoz amb la samarreta grana. Així ha estat quan al minut 68’ ha substituït a Luismi. El Nàstic buscava sentenciar el partit i el Villarreal B, tot i no gaudir de ocasions clares, ha marcat el segon gol. Al minut 76, Marc Mateu amb un xut des de lluny amb potència ha superat a Reina, que no ha pogut evitar el gol visitant (3-2). Els últims deu minuts es preveien d’infart per als aficionats, el cert és que ha estat el Nàstic el que ha disposat d’ocasions de gol. L’últim jugador local en abandonar el terreny de joc ha estat el golejador Rayco, que ha donat entrada a Cristóbal. El mateix jugador andalús ha enviat la pilota al pal al minut 90, després d’una passada llarga de la defensa grana. Prèviament, Xisco Muñoz i Marcos havien triangulat en posicions d’atac, però Bañuz s’havia anticipat a la rematada final del propi Marcos. A la conclusió dels 90 minuts, els grana han pogut celebrar la primera victòria del 2015.

Quan ens trobem a l’equador de la lliga regular, el Nàstic suma un total de 10 victòries en 19 partits i té 35 punts al seu haver. El següent enfrontament del conjunt entrenat per Vicente Moreno serà davant la UE Sant Andreu. El matx es disputarà el diumenge 11, a les 12.00 hores, a l’estadi Narcís Sala.

Nàstic: Reina, Gerard, Mossa, Xisco Campos, Pablo Marí, Manolo Martínez, Luismi (68'), Rocha, Rayco (84'), Ferran Giner (52') i Marcos. També han jugat: Lago Jr. (52’), Xisco Muñoz (68’) i Cristóbal (84’).

Villarreal CF ‘B’: Bañuz, Blázquez, Carlos Julio, Javi Ramírez, Tano, Anton (83'), Nahuel, Sergio, Fran Sol, Marc Mateu i Jason. També ha jugat: Esteve (83’).

Àrbitre: Juan Antonio Campos Salinas.

Nou Estadi. 3.461 espectadors. Jornada 19 del grup III de la Segona Divisió B.