Som de 2a A!

El Nàstic supera l’eliminatòria d’ascens a Segona A davant la SD Huesca, i ja és nou equip de la categoria de plata del futbol espanyol. El Nou Estadi, acompanyat de 13.791 espectadors, ha donat el suport necessari a l’equip per aconseguir el gran objectiu de la temporada.

Després que els primers noranta minuts de l’eliminatòria, disputats la setmana passada a El Alcoraz, acabessin amb un empat a zero, tot havia quedat per decidir al Nou Estadi de Tarragona. L’inici del partit ha estat protagonitzat per la prudència, en ambdós conjunts. En el primer quart d’hora de matx, el Nàstic i la SD Huesca s’han disputat la possessió de la pilota. Això no obstant, sí que s’ha pogut observar un primer intent d’aproximació de Ferran Giner, al minut 6, que ha fet un xut que ha sortit pel damunt de la porteria visitant. Als minuts 16 i 19 ha estat Rayco qui ha provat al porter visitant. Al 28, després d’una llarga conducció pels voltants de la frontal de l’àrea, Fran Mérida ha intentat sorprendre a Reina amb un xut que ha sortit pel costat esquerre de la porteria local. En els minuts anteriors a la mitja part, la SD Huesca ha seguit intentant-ho, amb un xut d’Iñigo Ros que ha sortit desviat pel pal esquerre de Reina. Després que l’àrbitre afegís un minut d’afegit, s’ha arribat a la conclusió de la primera meitat amb l’empat inicial.

A la represa, els de Vicente Moreno s’han fet posseïdors de la possessió, i ja al minut 47, Lago Jr ha aconseguit encetar el marcador dels grana, amb un xut col·locat, des de la frontal de l’àrea. La pilota, que ha tocat primer el pal dret de la porteria de Jiménez, ha acabat entrant pel costat esquerre de la porteria. Al minut 58 ha estat Rocha qui ha encarrilat l’eliminatòria amb una rematada de cap, que Jiménez ha estat incapaç d’aturar. Al minut 60, Manolo Sánchez, de l’equip visitant, ha estat expulsat del partit. Ja al minut 72, Rocha ho ha internat a provar, en aquesta ocasió amb un xut de falta directe, que ha sortit fregant el pal dret de la porteria visitant. Al minut 81, una errada de la defensa visitant ha permès a Marcos De la Espada situar-se sol davant de Jiménez, a qui ha superat amb una vaselina. En el darrer tram del partit, Reina també ha jugat un paper important, amb dues aturades providencials, primer al minut 79 i després al minut 84. En el temps afegit, Mainz ha aconseguit fer el gol de l’honor per a la SD Huesca. Esgotats els quatre minuts extra, el partit ha acabat amb el següent resultat final: Nàstic 3 -1 SD Huesca.

Amb aquesta decisiva victòria, l’equip de Vicente Moreno es proclama nou equip de la Segona Divisió A. El Nàstic retorna, de nou, a la categoria de plata del futbol espanyol. La setmana que ve el Nàstic jugarà l’anada de la final de campions, en busca de proclamar-se campió de la Segona Divisió B. El rival dels grana sortirà de l’eliminatòria entre el Cádiz CF i el Real Oviedo.

Nàstic: Reina, Xisco Campos, Xavi Molina, Pablo Marí, Mossa, Manolo Martínez, David Rocha, Ferran Giner (Cristóbal, 57’), Lago Júnior (Xisco Muñoz, 86’), Rayco (Marcos, 75’) i Azkorra.

SD Huesca: Dani Jiménez, Aythami, Scardina (Tyronne, 63’), Morillas, Carlos David, Esnaider (Pallarès, 73’), Manolo, Iñigo Ros (Gaspar, 73’), Juanjo Camacho, Fran Mérida i Mainz.

Grogues: Azkorra (8’), Xisco Campos (39’), Manolo Martínez (48’), Reina (56’), Cristóbal (78’), Xisco Muñoz (89’) i Carlos David (81’).

Vermella: Manolo Sánchez (60’).

Aitor Gorostegui Fernández (col·legi basc).

Nou Estadi (13.791 espectadors), Tarragona. Partit de tornada de l’eliminatòria del Play-off d’ascens a Segona Divisió A.