UD Almería 2 – 1 Nàstic (Copa del Rey)

El Nàstic cau derrotat a Almeria i diu adéu a la Copa. Els granes han buscat la victòria fins a l’últim minut en front un Almeria que ha aprofitat les seves oportunitats per endur-se el partit i el passi a la següent ronda.

El partit ha començat amb un Almeria dominador. La primera ocasió  per als locals ha arribat als 7 minuts de joc amb un xut de Michel Macedo que no ha trobat la porteria defensada avui per Tomeu Nadal. Amb els minuts els granes semblava que recuperaven la iniciativa i poc abans del quart d’hora de joc l’equip ha gaudit de dues bones ocasions. El primer en provar-ho ha estat Emaná. El camerunès ha engaltat un bon xut que ha desviat la defensa local. I just un minut després, i a la sortida d’un córner, els de Vicente Moreno han gaudit d’una doble ocasió, primer Xisco Campos i després  Xisco Hernández, ho han intentat sense fortuna. I just quan semblava que el Nàstic tenia les millors sensacions ha arribat el gol de l’Almeria. El local Macedo, amb una bona internada per banda dreta, ha centrat i la pilota s’ha passejat per l’àrea petita fins als peus de Soriano qui, sol davant de porteria, ha fet pujar el 1 a 0 al marcador. A partir d’aquí l’Almeria ha cedit el protagonisme al Nàstic. L’equip andalús s’ha tancat al darrere i ha buscat les seves ocasions a la contra. Els granes han gaudit d’un parell de bones oportunitats però al descans s’ha arribat amb el 1-0 favorable a l’Almeria.

Amb la represa els locals han augmentat la intensitat, pressionant molt amunt als jugadors tarragonins. La iniciativa, però, ha seguit sent pel Nàstic, amb un Almería molt ben posicionat i perillós a la contra. L’entrada d’Àlex Lòpez i Jean Luc ha donat aire fresc a l’atac grana. Però el Nàstic no aconseguia materialitzar les ocasions. Álex López i Xisco Muñoz ho han intentat amb sendes rematades però en tots dos casos la pilota ha sortit desviada. L’Almeria, de la seva banda, aprofitava les errades rivals per dur perill a la porteria de Tomeu. Precisament, en un error a la sortida de la pilota, ha arribat el segon gol dels locals, obra de Quique que havia entrat uns minuts abans substituint a Iago Díaz. Els granes han mantingut l’empenta fins al final, buscant un gol que retallés la diferència i donés ales a l’equip. I a base d’insistir, en el darrer minut del temps reglamentari ha arribat el gol d’Álex López. Després d’una gran combinació ofensiva dels granes, el davanter català ha aconseguit enviar la pilota al fons de la xarxa de la porteria de l’Almeria. El Nàstic ho ha intentat fins al final però els 3 minuts d’afegit dictaminats pel col·legiat no han estat suficients per igualar l’eliminatòria.

Al final, derrota a Almeria i adéu a la Copa. Els de Vicente Moreno tornaran demà a Tarragona per preparar el partit de Lliga de dissabte contra el Bilbao Athletic (Dissabte 18h, Nou Estadi).

UD Almería: Julián Cuesta, Michel Macedo, Fran Vélez, Iago Díaz (Quique, 67’), Pozo (Hicham, 79’), Antonio Marín, José Ángel, Soriano (Montoro, 87’), Cristian Herrera, Lolo Reyes i Joaquín.

Nàstic: Nadal, Jordi Calavera, Xisco Campos, M. Martínez, Mousa (J. Naranjo, 73’), Ferran G.P., Gal Arel, Fali, Xisco H. (Jean Luc, 63’), Emaná (Álex López, 58’) i Xisco Muñoz.

1-0, Soriano (14’); 2-0, Quique (75’); 2-1 Álex López (90’).

Lolo Reyes (45’), Emaná (47’), Fali (59’).

Sr. Jorge Valdés Aller (Col·legi Lleonès).

Estadio de los Juegos Mediterráneos. Tercera eliminatòria de la Copa del Rey. Assistència, 4328 espectadors.