UD Almería 1 – 2 Nàstic

Els nastiquers efectuaven un nou desplaçament en busca de retrobar-se amb la victòria lluny de Tarragona, i així reafirmar, com a mínim, la tercera plaça provisional de la classificació de la Liga Adelante. L’equip entrenat per Néstor Gorosito, la UD Almería, es presentava com un equip amb bons números en aquesta segona volta del campionat, tot i la seva lluita per augmentar distàncies amb els equips situats en descens.

Des de l’inici del matx, els de Vicente Moreno han sortit en busca de crear situacions de gol per posar-se per davant en el marcador. La primera arribada ha estat per banda dreta al minut 2, després d’una centrada de Gerard que Aburjania no ha pogut rematar. Els locals han contrarestat dos minuts després, però Xavi Molina, molt atent, ha tallat la última passada dels atacants locals. Achille Emaná ho ha intentat al minut 9 mitjançant una jugada personal que no ha pogut culminar amb comoditat. Els següents instants han estat marcats per la lluita a migcamp per fer-se amb el control de l’esfèric. Al minut 23, Reina ha atrapat amb seguretat una rematada tova de Ximo Navarro. Mossa, al 35’, ha interceptat una rematada llunyana de José Ángel, esvaint el perill andalús. I un minut després ha arribat un nou gol de José Naranjo, el 13è del seu compte golejador. El davanter andalús s’ha tret un potent xut des de més de 20 metres i ha batut a Casto. Al minut 43, Emaná ha gaudit d’una gran oportunitat per incrementar el marcador però la seva rematada, en posició desequilibrada, l’ha atrapat amb dos temps el porter blanc-i-vermell. Al minut 45, Fran Vélez ho ha provat des de lluny, sense sort. I en temps afegit de la primera meitat, una jugada a pilota aturada ha significat l’empat. Ximo Navarro ha realitzat la rematada final.

A la represa, Vicente Moreno ha introduït el primer canvi al minut 46. Mossa ha donat entrada a Ferran Giner al lateral esquerre. Al 54’, Míchel Macedo ha fet un centre-xut que s’ha perdut per línia de fons. Lobato ha deixat el seu lloc a J. Assoubre al minut 56. Mentre que al minut 66, Xavi Molina s’ha anticipat als atacants, interceptant així una possible passada de gol. Al minut 73 han hagut de saltar les assistències mèdiques d’urgència sobre el terreny de joc. L’extrem grana J. Assoubre ha sofert un traumatisme cranioencefàlic sense pèrdua de coneixement i l’han traslladat a l’Hospital Torrecardenas d’Almeria. El lloc del futbolista ivorià l’ha ocupat Juan Muñiz, al minut 79. En els següents instants, minuts 81 i 83, els locals Uche i Míchel Macedo, respectivament, han gaudit de dues bones ocasions per canviar el signe del partit. Les dues rematades no han trobat la porteria defensada per Manolo Reina. Els tarragonins no han deixat d’insistir i al minut 85 era Ferran Giner qui centrava des de banda esquerra i la defensa enviava a córner. Al servei de cantonada ha arribat el segon gol grana, marcat per Xavi Molina. L’asturià Juan Muñiz ha posat la pilota a l’àrea i el defensa canongí s’ha imposat a la defensa local per posar l’1-2 al marcador. Al minut 90, Fran Vélez, ex-jugador del Nàstic, ha vist la segona targeta groga i ha estat expulsat. Després de la demora de temps en la segona meitat, l’àrbitre ha considerat afegir set minuts de temps extra. Al 93’, els de Gorosito ho han provat a pilota aturada. La centrada des de tres quarts de camp no ha trobat la porteria grana i, després d’una jugada similar al 96’, s’ha arribat a la fi del partit.

Aquesta victòria suposa que el Gimnàstic de Tarragona sumi 60 punts i es situï provisionalment en la segona posició de la taula. La propera setmana ens enfrontarem davant el CD Leganés, el líder de la Liga Adelante. El partit correspon a la jornada 38 de lliga i es disputarà el diumenge 15 de maig, a les 12.00 hores, al Nou Estadi.

Alineacions

Nàstic: M. Reina, Gerard V, Suzuki, Xavi Molina, Mossa (Ferran GP, 46’), Aburjania, L. Madinda, Tejera, C. Lobato (J. Assoubre, 56’; Juan Muñiz, 79’), Emaná i Naranjo.

UD Almería: Casto, Míchel Macedo, Fran Vélez, Ximo Navarro, Morcillo, Adri (Ivan Sánchez, 80’), José Ángel, Lolo Reyes, Fran Ramírez (K. Uche, 62’), Pozo i Quique (Soriano, 80’).